Szombathelyi Haladás


Váratlan vereség


2020.11.04. 20:00
PA

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában ugyan csapatuk többet birtokolta a labdát csákvári ellenfelénél, mégis pont nélkül maradt.

Aqvital Csákvár–Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0). – Csákvár, 150 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Takács J.
Csákvár: Markek – POSZTOBÁNYI, ALBERT, Nándori (Vukaszovics, 60.) – MAJOR, Mészáros, Madarász, László (Baracskai, 74.) – Kocsis, Daru (Ganbayar, 33.), Vörös (Papp, 74.). Edző: Visinka Ede.
Haladás: Verpecz – Mocsi, Németh Milán, Bosnjak (Medgyes, 40.) – Csilus (Kállai, 84.), Kiss B., Holdampf (Rácz, 58.), Schuszter, Debreceni (Doktorics, 84.) – Horváth O. (Németh Márió, 46.), Tóth B. Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Posztobányi (15.), Madarász (52.), Major (68.), Németh Márió (92.).

5. perc:  Kiss Bence bal oldali szögletét a berobbanó Tóth Barna nagy helyzetből a jobb felső sarok mellé fejelte. 
12. perc: Madarász bal oldali szöglete után kifejelték a labdát a vasiak, a kipattanót László szúrta rá, a védőkről levágódó labdát Posztobányi 15 méterről a jobb sarokba lőtte (1-0).
52. perc: Madarász vezette balról befelé a labdát, majd 17 méterről kilőtte a jobb sarkot (2-0).
68. perc: Major lövése lejött a védőkről, a kipattanót a jobb első sarokba vágta a középpályás (3-0).
92. perc: Németh Márió kissé balról, 19 méterről a bal sarokba lőtt (3-1).

Devecseri Szilárd sérülése nem jött rendbe, Bosnjak Predragé viszont igen – a szerb-magyar futballista ismét pályára léphetett. 

Szemerkélő esőben kezdődött a mérkőzés, hamar mély lett a pálya talaja. Változatos játékkal teltek a percek, bő tíz perc alatt már öt szögletnél tartottak a csapatok. Aztán éppen egy szöglet után egy szerencsés találattal vezetést szerzett a Csákvár. A gólt követően fokozatosan átvette az irányítást a szombathelyi együttes. Ám a csákváriak nem álltak vissza teljesen, egy kontra után Daru közeli lövését védte bravúrral Verpecz. Daru hamarosan, a 33. percben leballagott a pályáról, a hazaiak házi gólkirálya megsérült. A vendégek birtokolták többet a labdát, de igazi helyzetet nem tudtak kidolgozni. Nem véletlen, hogy Mátyus a félidő vége előtt pályára küldte a  legeredményesebb játékosát, Medgyest. A vendégek próbálkoztak rendületlenül, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. 

                           Tóth Barna küzdött-hajtott, de a Haladás pont nélkül maradt Fotó: Fejér Megyei Hírlap

A szünetben ismét cserélt Mátyus, Németh Márió állt be. A Haladás nagy lendülettel kezdte a második félidőt, beszorult a Csákvár. Úgy tűnt, idő kérdése és kiegyenlít a zöld-fehér együttes. Ennek ellenére a semmiből megszerezte második gólját a hazai együttes. A vendégeket láthatóan sokkolta a találat, kellett egy kis idő, mire rendezték soraikat. Rácz kis híján szépített, de éppen az ötösön álló Tóthot találta el. Aztán jött Major mindent eldöntő bombagólja. A vasiak mentek előre, megpróbáltak kozmetikázni az eredménye, de az idő múlásával egyre kevesebb meggyőződéssel futballoztak. Németh Márió a ráadásban  még szépített (3-1). 

A Haladás jóval többet birtokolta a labdát ellenfelénél, míg a Csákvár szinte valamennyi helyzetét gólra váltotta. A szombathelyiek azonban védekezésben és támadásban is sokat hibáztak, ezúttal nem érdemeltek pontot.

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink