Szombathelyi Haladás


Csákvárra utazunk


2020.11.03. 12:00
PA

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában szerdán 18 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás az Aqvital Csákvár vendégeként lép pályára.

A Csákvár volt az első NB II-es együttes, amelyet megtizedelt a koronavírus-járvány, azóta viszont szép lassan visszatértek a Fejér megyei csapat futballistái – ez látszik is az eredményeiken. Két körrel ezelőtt a Debreceni EAC otthonában 2-1-re, míg az elmúlt fordulóban, szintén idegenben 4-1-re verték a Szentlőrincet, megszerezve ezzel első két bajnoki sikerüket. Azelőtt négy döntetlen mellett nyolc vereség állt a nevük mellett. A csákváriak utóbbi hat góljából négyet a korábban a ZTE-ben és Pakson NB I-ben szereplő csatár, Daru Bence vállalt, aki kilenc góljával holtversenyben második az NB II-es góllövőlistáján. A csákváriak védekezése nem a legstabilabb, a Fejér megyeiek kapták a legtöbb gólt (33) a mezőnyben. Mivel az tíz ponttal az utolsó előtti, 19. helyen álló együttes gyakorlatilag a Puskás Akadémia fiókcsapata, így sok felcsúti fiatal szerepel az együttesben.

Habár a csákváriak két győzelemmel a hátuk mögött várják a Haladást, Mátyus János csapata még jobb formának örvend. A 6. helyen álló szombathelyi együttes utolsó négy bajnokijából hármat megnyert, nyolc gólt szerzett, egyet kapott. A mieink mindössze négy pontra állnak a feljutást érő, 2. helytől – igaz, feljutásról senki sem beszél. A zöld-fehérek csendben teszik a dolgukat – mindig csak a következő meccsre koncentrálnak.

- Becsapós a tabella, hiszen Csákváron kimondottan jó lehetőségek vannak és jó szakmai munka is folyik a klubnál – mondta a Haladás vezetőedzője, Mátyus János. – A Puskás Akadémiához hasonlóan sokat járatják a labdát, elöl pedig Daru Bence személyében van egy gólerős centerük. Nehéz mérkőzésre számítok. Mi jó formában vagyunk, hetek óta jól megy a játék, szeretném ha ez Csákváron sem szakadna meg. Még tavasszal, több sebből vérezve is a legjobb meccsünket idehaza a Csákvár ellen játszottuk – ez mindenképpen pozitív töltetet adhat a szerdai mérkőzésnek. Ugyanazt a megalkuvás nélküli futballt kell játszanunk – hátul stabilnak, elöl gólveszélyesnek kell lennünk. Pontra, de inkább pontokra számítok. Schimmer Szabolcs, Tóth Dávid, Farkas Balázs sérült és kérdéses a szintén nem teljesen egészséges Bosnjak Predrag, Devecseri Szilárd és Kiss Bence játéka.

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink