Szombathelyi Haladás


Viharsarki vendégek


2020.10.31. 16:40
PA

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Békéscsaba 1912 Előrét fogadja.

A nyolcadik helyen álló vasiak utolsó három mérkőzésükből kettőt megnyertek és mindössze egy gólt kaptak. Nyíregyházán és Kazincbarcikán egyaránt 1-0-ra nyertek, a két bajnoki között pedig 1-1-es döntetlent játszottak Szombathelyen az ETO FC Győrrel. Jó passzban van tehát a Mátyus-csapat és jó esélye van arra, hogy vasárnap tovább gyarapítsa pontjai számát. Habár a vasiakat három egységgel megelőző, negyedik helyen álló békéscsabaiak idegenben eddig még veretlenek, a koronavírus-járvány megtizedelte csapatukat, a Viharsarokból érkező hírek szerint meglehetősen foghíjas kerettel érkeznek. A Diósgyőr ellen csütörtökön 3-0-ra elveszített Magyar Kupa-meccsen az U19-es együttesükre építő lila-fehérek átlagéletkora 17,8 év volt. Az más kérdés, hogy minden bizonnyal a vasárnapi bajnoki fontosabb számukra, vélhetően jó néhány olyan, az első kerethez tartozó futballistájuk van még, akit a Haladás ellen pályára küldhet a korábban Szombathelyen futballozó Preisinger Sándor vezetőedző. A két csapat utoljára márciusban találkozott, akkor a Hali 3-1-re nyert.

– Nem szeretnék a csabaiak helyzetével foglalkozni, ugyanis ez zsákutca lenne, és elaltatna minket – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Úgy készülünk, mintha komplett csapattal érkezne ellenfelünk. Sajnos a héten elmaradt a kupameccsünk, pedig egyrészt futballozni mindig jó, másrészt szerettem volna olyanokat játszatni, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. Jó szériában vagyunk, az utóbbi meccseinknek egy gólt kaptunk. A csapatvédekezésünk javult fel, amellett persze, hogy a védelmünk is jól teljesít. A három belső védős felállás bevált, Mocsi Attila egyre érettebb és nagyon jó teljesítményt nyújt, amellett az új poszton futballozó Devecseri Szilárd bárhol meg tud újulni – és a fiatal Debreceni Zalán is kiválóan futballozik. Sajnos nekünk is vannak gondjaink. Szalay Szabolcs és Tóth Milán továbbra is beteg, Bosnjak Predrag, Schimmer Szabolcs, Farkas Balázs sérült, Tóth Dávid pedig az egyik edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. Kérdéses a kisebb sérüléssel bajlódó Kiss Bence játéka is.

A stadion pénztárai 14 órakor nyitnak.

A múlt csütörtökön kiadott kormányrendelet értelmében szurkolóink számára a stadionba belépéstől kezdve a stadion elhagyásáig a mérkőzésen végig kötelező a maszk viselése. Aki felszólításra sem veszi fel, azt a biztonsági szolgálat kivezeti.

További hírek

Megtekintés
Fordulatos meccsen nyert a Haldás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.
0 0 0 2024.05.04. 20:00
Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink