Szombathelyi Haladás


Medgyes Zoltán: ötös!


2020.10.07. 18:30
PA

A Szombathelyi Haladás támadója öt góljával csapatunk legeredményesebb támadója. A 25 éves támadó azonban a kimaradt helyzetei miatt nem maradéktalanul elégedett.

Medgyes Zoltán lő: gól. Medgyes Zoltán lő: gól. Medgyes Zoltán lő: gól. Nem ,ment el az eszünk, nem véletlenül írtuk le háromszor: csapatunk támadója szerezte ugyanis utóbbi három meccsen góljainkat. Medgyes Soroksáron, a Rohonci úton a Dorog ellen, majd Nyíregyházán is betalált: utóbbi három pontot érő gól volt. Érdekesség, hogy mindhárom találat különböző volt. A Soroksár ellen távolról, a kifutó kapus mellett talált a hálóba Megyó, a Dorog ellen a 11 méterről a léc alá bombázott, míg Nyíregyházán addig-addig forgatta Jánvárit, míg egykori védőnk mellett kilőtte a jobb alsó sarkot. Medgyes teljesítményére nem lehet panasz, támadónk a nyitányon Siófokon duplázott, így öt góljával vezeti a házi góllövőlistát. Az NB II-es góllövőlistán pedig holtversenyben az ötödik. A 25 éves támadó az eddig lejátszott 11 bajnoki közül 8-szor kezdőként, két alkalommal csereként, egyszer nem kapott lehetőséget. 

- Ami a nyíregyházi meccset illeti, kiegyenlített csata volt, jól megszerveztük védekezésünket, a hazaiaknak nem is volt helyzetük - jelezte Medgyes Zoltán. - Mérkőzés közben is úgy éreztem, hogy egy egygólos meccs lesz, aki jobban sáfárkodik kevés helyzetével, az nyer. A gólom? Devecseri Szilárd hozta fel a labdát a bal oldalon, beívelte, átvettem, majd csináltam két cselt és mivel láttam, hogy a jobb, rövid sarok üres, megcéloztam. Örülök, hogy bement!

- A nyitányon szerzett két gólod mellett az utolsó három meccsen hármat lőtt – ennyire jó formában vagy?

- Igen, mondhatjuk, én is úgy érzem, jól megy a játék – az öt gól szerintem sem rossz teljesítmény. Persze ez nem csak az én érdemem, hanem a csapaté is, a társak nélkül nem tudnék gólokat szerezni. Az kicsit bosszant, hogy bár minden meccsen van két-három helyzetem, ezek közül csak egy-egy megy be. Azon dolgozok az edzéseken, hogy ez a mutató javuljon mondjuk három helyzet per két gólra. Nagyon fontos, hogy az ember jól koncentráljon, ha a kapu elé kerül.

- Az eddigi öt gólod közül melyik volt a legszebb?

- Talán a legutóbbi, nyíregyházit mondanám, hiszen nem volt egyszerű megoldani azt a helyzetet.

                           Nem lehetnek nyugodtak az ellenfél védői, ha Medgyes lába lövésre lendül

- Lehetne jóval több pontunk is. Ez mennyire bosszant benneteket?

- Természetesen valamennyiünket zavar, hogy hány pontot elszórtunk már. Elég ha a Vasas és a Kaposvár elleni idegenbeli meccsekre gondolok – csak ezeken négy pontunk ment el. Márpedig ha csak ezek megvannak, ott vagyunk a listavezető Debrecen mögött – nem pedig a középmezőnyben. De még nagyon hosszú a szezon, sok pontot lehet még gyűjteni. A múlton már nem tudunk változtatni, de tanultunk ezekből a meccsekből is, Nyíregyházán lehet, hogy nem játszottunk olyan jól, mint korábban és kevesebb ziccerünk is volt, viszont sokkal jobb volt a helyzetkihasználásunk. Én ugye egyetlen lehetőségemet belőttem.

- Elégedett vagy az eddigi gólterméseddel?

- Ha a szezon előtt valaki azt mondja, hogy ilyenkor öt gólnál járok, elfogadom. Ám sok helyzetet elhibáztam, úgyhogy ezért nem lehetek teljesen elégedett.

- Evezzünk más, bulgáriai vizekre. Mit vársz a csütörtöki bolgár-magyartól?

- Nagyon nehéz meccs lesz, de a pótselejtezőkön amúgy sincs könnyű ellenfél. De ha úgy játszik a magyar válogatott, minta törökországi Nemzetek Ligája-mérkőzésen, nyerünk. Törökországban támadó szellemben futballoztunk, így kell Szófiában is. Hogy mennyire nyerünk? 2-1-et mondok.

További hírek

Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00
Megtekintés
A Sárvárt fogadja a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában vasárnap 17.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás II. a Sárvár FC ellen lép pályára.
0 0 0 2024.05.17. 11:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink