Szombathelyi Haladás


Oross Márton az U19-es válogatott kapitánya


2020.10.07. 10:05
haladas.hu

A korábban az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatának edzőjeként dolgozó Oross Márton váltotta Preisinger Sándort.

A 39 éves Oross Márton játékos-pályafutása során megfordult a Győri ETO, a Kecskemét, a Gyirmót FC és a Haladás színeiben is, karrierje elején szerepelt a magyar utánpótlás-válogatottakban is. Profi pályafutását Gyirmóton fejezte be, ahol utolsó éveiben már utánpótlásedzőként is dolgozott. Innen az ETO FC-hez kerül, ahol előbb az U12-es, majd az U19-es és U17-es csapatokat irányította. 2018 márciusában került az Illés Akadémiára, itt az U17-es és az U19-es korosztály szakvezetője volt, emellett videóelemzői és szekcióvezetői feladatokat is ellátott a Haladásnál.

Oross Márton az MLSZ szövetségi edzőjeként a tavaly Európa-bajnokságon és világbajnokságon is részt vett 2002-es korosztályt veszi át az MLSZ kötelékéből szeptemberben távozó Preisinger Sándortól, első összetartását jövő héten tartja a csapatnak. Érdekesség, hogy anno Preisinger is szerepelt a Haladásban.

Oross Márton az Illés Akadémiáról került az U19-es válogatotthoz. Fotó: illesakademia.hu

– Megtisztelő, hogy rám gondoltak ebben a pozícióban, nagyon örülök a szövetség felkérésének - mondta Oross Márton. - Ez a korosztály nagyszerű eredményeket ért el a közelmúltban, mindent megteszek annak érdekében, hogy a jövőben is sikeres legyen a csapat. Az elmúlt években sokat beszélgettem Preisinger Sándorral a csapatról, hiszen én is ugyanezzel a korosztállyal dolgoztam Szombathelyen, ezért jól ismerem a válogatott és a korosztály hazai játékosait, és nagyon várom már, hogy elkezdhessük a közös munkát a fiúkkal.

Forrás: mlsz.hu

Oross Mártonnal áprilisban interjút készítettünk.

További hírek

Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00
Megtekintés
A Sárvárt fogadja a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában vasárnap 17.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás II. a Sárvár FC ellen lép pályára.
0 0 0 2024.05.17. 11:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink