Szombathelyi Haladás


Gólt, gólokat!


2020.09.15. 21:30
Pum András

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában szerdán 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC otthonában lép pályára.

A korábbi ferencvárosi futballista, Lipcsei Péter vezette Soroksár az FTC fiókcsapata. A sárga-feketék három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, 11 ponttal a tabella 10. helyén tanyáznak. A Soroksárban szerepel az FTC kölcsönjátékosaként Csernik, Valencsik és Szerető is, de a fővárosiakat erősíti az NB I-es múlttal rendelkező Gyömbér, Gengeliczki és a házi góllövőlistát négy találattal vezető Lovrencsics Balázs is. A soroksáriaknak az utóbbi három fordulóban két győzelem mellett egy döntetlen a mérlegük. Legutóbb 2-1-re nyertek a Szentlőrinc otthonában.

A 6. helyen álló, 13 pontos Haladás utolsó öt mérkőzéséből kettőt megnyert, háromszor döntetlent játszott – és utóbbi három bajnokiján nem kapott gólt. A vasiak csapatvédekezése tehát rendben van, viszont e három bajnokin csak egy gólt szereztek. A helyzeteik ugyan megvoltak, de nem tudtak jól sáfárkodni velük. Tavasszal a Haladás 4-1-re győzött Soroksáron.

– Egészen más jellegű, sokkal nehezebb meccsre számítok, mint a tavaszi – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Úgy érzem, a játékunk jobb és stabilabb, mint tavasszal volt, ám akkor – Tóth-Gábor Kristóf személyében – volt egy olyan labdarúgónk, aki meccseket döntött el. Nincs mese, a mostani keretből valakinek fel kell vállalnia ezt a feladatot. A Pécs ellen is három-négy ziccert dolgoztunk ki, még az utolsó percben is megnyerhettük volna a meccset. Ám, amíg kihagyjuk a helyzeteinket, nem fogunk nyerni és mindig meg kell elégednünk a döntetlennel. Egyszerű a képlet: gólt, gólokat kell lőnünk. Amennyiben tehát hátul olyan stabilak leszünk, mint az utolsó fordulókban, elöl viszony hatékonyabban futballozunk, mienk lehet a három pont. Farkas Balázs kivételével valamennyi játékosom egészséges.

                                Medgyes Zoltán a Pécs ellen nem szerzett gólt - reméljük, Soroksáron betalál

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink