Szombathelyi Haladás


Felkészültünk a Vasasból


2020.08.21. 21:50
PA

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában vasárnap 15 órakor (M4Sport) a Szombathelyi Haladás a Vasas FC otthonában lép pályára.

Kis túlzással a Vasas lett a magyar Manchester City: az angyalföldiek a tavaly téli tulajdonosváltás óta kiváló anyagi körülmények között dolgoznak - és szinte bárkit megvehetnek. Év elején az akkor az NB I-es góllövőlistát vezető Feczesin Róbert igazolt Újpestről a Vasas kedvéért az NB II-be, nyáron pedig a ZTE-től távozó NB I-es gólkirály Radó András szerződött Angyalföldre. De nyáron érkezett Újpestről Litauszki, Pekár és Silye pedig Mezőkövesdről. Olyan játékosok mellé jöttek, mint a kapus Jova Levente, aztán Szatmári Lóránd, Balajti Ádám, Vernes Richárd. A piros-kékek két döntetlennel indították a bajnokságot, majd odahaza 2-1-re legyőzték a Csákvárt, legutóbb pedig idegenben 5-1-re verték az újonc Szentlőrincet. Úgy fest, ifj. Bene Ferenc vezetőedző jelenleg 8 ponttal az ötödik helyen álló együttese elkapta a fonalat.

A Haladás pedig 7 ponttal a hetedik helyen tanyázik. Mátyus János vezetőedző csapata legutóbb jó játékkal, simán verte 2-0-ra a Szegedet. A vasiak eredményesen teljesítenek a bajnokságban – és a játékukat sem érheti panasz.

– Annak ellenére, hogy a mérkőzés toronymagas esélyese a Vasas, azzal a közhellyel tudnék élni, hogy egy meccsen mindig borulhat a papírforma – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Amennyiben a korábban megszokott harcossággal, szenvedéllyel, taktikai fegyelemmel játszunk vasárnap – és szerencsénk is lesz – helyt fogunk állni. Kollégámmal, Felipe Matosszal a héten kielemeztük a Vasas futballját. Átlagon felüli az angyalföldiek támadószekciójának erőssége, viszont találtunk egy-két sebezhető pontot is. Mivel sportember vagyok, előre soha nem írnám alá a döntetlent, de ha a meccs úgy alakul, akkor lehet, hogy utólag elégedett lennék az iksszel is. Farkas Balázs húzódása miatt nem játszhat, remélhetőleg pár nap pihenés után számíthatok rá.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink