Szombathelyi Haladás


Nem ért gólokat a mezőnyfölény


2020.07.18. 13:20
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvári TE 1904 – Szombathelyi Haladás 2–0 (0–0). - Mosonmagyaróvár, 100 néző, vezette: Görög.

Haladás: Rózsa – Auer, Csilus, Németh Milán, Debreceni – Jancsó, Németh Márió, Szekér – Illés (Holdampf, 46.), Simon A. (Tóth B., 46.), Rácz (Tóth M., 46.). Edző:Mátyus János.

Gólszerzők: Szalka (53.), Nagy L. (88.)

Kifejezetten barátságtalan időben kezdődött a mérkőzés, bár az eső mértéke alábbhagyott a szombati matinéra. Tizenhat fős kerettel utazott a szomszéd megyébe a Haladás, a padon Verpecz – Holdampf, Tóth M., Tóth B. és Doktorics vártak bevetésre. Az NB III-ban szereplő hazaiaknál két fiatal szombathelyit is találhattunk: Bokor Bence kezdő volt, míg a cserék közé jelölték Balogh Ferencet. A nemrégiben első profi szerződésüket aláíró egykori Illés Akadémisták nagy valószínűség szerint Mosonmagyaróvárra kerülhetnek. A hazaiaknál egyébként Czingráber Máté és Tóth Martin személyében még két ex-vasi játékos is keretben volt.

Az első helyzet az MTE előtt adódott, de Rózsa védeni tudta Nagy Kevin hétméteres lövését. A 11. percben Rózsának egy 13 méteres kellett fognia, megoldotta probléma nélkül. A vasiak a 19. percben veszélyeztettünk először: Szekér szerzett labdát az ellenfél térfelén, de a bal alsóba tartó lövését fogta Heinrich. A 34. percben Rácz adott be balról, a 16-osról pedig Auer rúgta el kapásból, de védett a hazai kapus. Nem sokkal ezután Bohner passza után Szalka lépett ki, de 14 méterről mellé durrantott. Kicsit felpörgött ebben a periódusban a meccs: Németh Márió lépett be a 16-oson belülre, lement a vonalig, de a középre érkező labdája az egyik óvári belső védőn felpattant, így megkaparintotta azt Heinrich. A 44. percben Rácz balról adott be, Simon vágta a kapuba a labdát, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette. Még volt esemény az első játékrészben ezek után is, ugyanis egy hazai akció végén Szalka lőtt kapura 15 méterről a hosszú sarok felé, de Rózsa nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Hármat is cserélt a Haladás a szünetben, többet is volt a szombathelyieknél a labda, de egy kontra végén mégis gólt kaptak. Az 53. percben Horváth kapott labdát a bal szélen, 14 méterről lőtt, Rózsa kiütötte, de éppen az érkező Szalka elé, aki két lépésről a rövid alsóba bombázott, 1–0 a kék-fehéreknek. Tíz perc múlva Tóth Martin szabadrúgását fogta Rózsa. A 70. perc végre szép futballjelenetet hozott: Auer beadását Tóth Barna készítette le Csilusnak, aki 19 méterről lőtt kapásból fölé. A következő akció végén Tóth Barna fejese kerülte el nem sokkal a bal felső sarkot. A 75. percben Németh Márió éles szögből elvégzett szabadrúgásánál védett bravúrral Heinrich. A zöld-fehérek hajtottak, mentek előre, de egy újabb kontra eldöntötte a meccset. Két perc a vége előtt Nagy Lionel kapott egy kiugratást, és a kapujából kirontó Rózsa fölött a hálóba emelt, 2–0.

Hiába volt többet a labda a zöld-fehéreknél, a kapu előtt határozottabb hazaiak tulajdonképpen megérdemelten győzték le a magasabban jegyzett szombathelyieket.

További hírek

Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00
Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink