Szombathelyi Haladás


A döntés szombathelyi visszhangjai


2020.03.16. 19:05
PA

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét átmeneti időre.

Az elmúlt hétvégén már csak Európa öt országában léptek pályára a futballcsapatok – köztük Magyarországon is. A szövetség azonban hétfő délelőtt felfüggesztette az összes versenyprogamját. A döntés valamennyi, az MLSZ és a Megyei Igazgatóságok által szervezett férfi, női felnőtt nagypályás és futsal-bajnokságban szereplő klubot érint.

- A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége azonnali hatállyal felfüggesztette valamennyi mérkőzés lejátszását, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is - mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője - Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak. Akik figyelték az elmúlt napok történéseit, láthatták, hogy a labdarúgásban is történtek intézkedések: elhalasztottunk egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótláscsapataink nem utaztak el külföldre, illetve mi sem rendeztünk utánpótlástornákat. A kormány döntésével összhangban zárt kapus mérkőzéseket rendeltünk el, ahol csak a legszűkebb stáb lehetett jelen a játékosok mellett. Felfüggesztettük az utánpótlás-bajnokságok mérkőzéseinek lejátszását is, első és legfontosabb cél érdekében, mindenkinek az egészség megóvása a legfontosabb. Ezért születtek ezek a döntések, és reméljük, hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Ebben kérjük a játékosok, az edzők és természetesen a szurkolók megértését is”.

A labdarúgó NB I. 33 fordulójából eddig 25-öt játszottak le, az NB II-ből pedig még tíz kör van hátra. Előbbiben eredetileg május 16-án, utóbbiban egy nappal később lett volna az utolsó játéknap. A döntés – szakmai szempontból – nem jött jól az NB II-es Szombathelyi Haladás számára, hiszen az ősszel jobbára csak szenvedő zöld-fehér csapat tavaszra feltámadt. Mátyus János csapata idén még veretlen a bajnokságban: hét bajnokijából négyet megnyert, háromszor döntetlent játszott. Legutóbb szombaton – már zárt kapuk mögött – 3-1-re legyőzte a Békéscsabát.  A Haladás szerdán 19 órakor Ajkán játszott volna.

- Ha a futballt nézzük, számunkra nem jön jól a kényszerszünet, hiszen tavaszi eredményeink alapján vezetjük a tabellát, egyébként pedig elkerültünk a kiesőhelyről – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Sikerült egy jó szakmai stábbal együtt összerakni és jó irányba fordítani a Haladást, amely hosszútávon nagyon magas szintre emelheti a szombathelyi futballt. De természetesen legfontosabb az emberek egészsége, ezért ezúton is kérjük szurkolóinkat, tegyenek meg minden óvintézkedést és vigyázzanak magukra.

- Azt gondolom a jelenlegi helyzetben az egyetlen racionális döntés született, ami nyilván senkinek sem jön jól – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Próbáljuk betartani a járvány miatt előírt szabályokat. Kedd délelőtt pedig összeülünk és megbeszéljük, mi legyen az edzésekkel.

- Utánpótláscsapataink hétfőn már nem edzettek, a felnőttegyüttesünk pedig keddtől szünetelteti az edzéseket – mondta Kiss Tamás, a női NB I-es labdarúgó-bajnokság ötödik helyén álló Haladás-Viktória FC klubmenedzsere. – Persze ha akarnánk, sem tudnánk edzeni, a Király Sportlétesítmény ugyanis bezárt. Valamennyi játékosunk odahaza, egyéni edzésterv alapján készül a folytatásra.

További hírek

Megtekintés
Bajnok a Haladás II.!

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában az éllovas Szombathelyi Haladás II. 1-0-ra nyert Celldömölkön, így megszerezte a bajnoki címet.
0 0 0 2024.05.08. 13:00
Megtekintés
Összeállt a Haladás szezonzáró stábja

A Klub Vezetősége azonnal megtette a szükséges lépéseket, hogy a Vasas elleni mérkőzésre megfelelően tudjon készülni a csapat.
0 0 0 2024.05.07. 15:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink