Szombathelyi Haladás


Három akadémista siker


2020.03.09. 14:00
PA

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában a hazai környezetben játszó Illés Akadémia-Haladás U14-es, U15-ös és U19-es csapata is nyert.

U14
Illés-Haladás–Mol Fehérvár 2-0 (2-0). – Szombathely, vezette
: Polgár. 
Illés-Haladás: KOVÁCS Á. – Bonchis, Karvalics, Baranyai, Takács-Földes – BALIKÓ, KATONA, Varga Á., Horváth A. – Csörnyei, ABÉRT (Őri). Edző: Tóth Zsolt. 
A sérülések, betegségek és eltiltás miatt létszámgondokkal küszködő vasiak a meccs elején szép akciógóllal megszerezték a vezetést. Ezt követően a fehérváriak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a hazaiak újabb szép góllal kettőre növelték előnyüket. Szünet után a Fehérvár nem tudta komoly helyzetekre váltani mezőnyfölényt, az Illés-Haladás a szív diadalával otthon tartotta a három pontot. Gólszerzők: Abért, Katona.
19. forduló, szombat, 12.00: ETO FC–Illés-Haladás. 

                                    Gólöröm U14-es módra. Fotó: Szántai Krisztina

U15
Illés-Haladás–Mol Fehérvár 2-1 (0-0). – Szombathely, vezette
: Németh T. 
Illés-Haladás: Pataki – NAGY R., SZVOBODA, Bolla (Bonyhárd), Sági (Mohos), Mozsár, Frák, SZEMES, NAGY ZS., SZABÓ L., Udvardi (Mayer). Edző: Kovács László. 
Nagyon jó iramú mérkőzésen mindkét csapat bátran felvállalta a támadójátékot. A vasiak jól jöttek ki a meccs fordulópontjaiból és a hajrában megszerezték a győztes gólt. Gólszerzők: Mohos, Nagy Zs.
19. forduló, szombat, 12.00: ETO FC Győr–Illés-Haladás.  

U16
MTK–Illés-Haladás 3-2 (2-1). – Budapest, vezette:
Fülöp. 
Illés-Haladás: Szekeres – Tóth K., Vert (Domján), Muzsi, Vigh, TAMA, Kovács P., Kovács A. (Rózsa), Németh Á., Horváth J. (Iván), Papp Cs. Edző: Sátori Barnabás. 
Az első félidőben a hazaiak, a második játékrészben a vendégek akarata érvénesült. A jobb helyzetkihasználás döntött az MTK javára. Gólszerzők: Tama, Horváth J.
20. forduló, március 21., 13.30: Vasas–Illés Haladás.  

U17
MTK Budapest–Illés-Haladás 1-0 (1-0). – Budapest, vezette:
Pekoli.
Illés-Haladás: HORVÁTH L. – Dezamits, Szabó B., TARJÁN, Baranyai – ROSNER, Markó, BUNEVÁCZ – Kállai Z. (Bényei), Heiter (Borbács), HORVÁTH R. Edző: Németh Richárd.
Az első negyedóra végén a hazaiak megszerezték a vezetést. A szombathelyiek ezt követően fegyelmezetten és kapura veszélyesen futballoztak. Szünet után lendületes támadásokat vezettek a vasiak, kapufát is lőttek, a fővárosiak kontrákból próbálkoztak. A hajrában a játékvezető két veszélyes, gólt ígérő vendégakciót tévesen, les miatt állított meg. A foghíjas kerettel felálló vasiak becsülettel helytálltak. 
20. forduló, március 21., 11.30: Vasas–Illés-Haladás.

U19
Illés-Haladás–Puskás Akadémia 1-0 (1-0). – Szombathely, vezett
e: Széplábi.
Illés-Haladás: Simon –Auer, Bokor, Debreceni, Balogh F. – Szecsődi, Illés, Schuszter (Csomós) – Doktorics, Volter (Vajda), Kállai K. (Basics). Edző: Horváth Rudolf.
Az első félidőben helyzetek sokaságát dolgozták ki a vasiak és megszerezték a vezetést. A hazaiak nagy nyomás alatt tartották a felcsútiakat, a vendégek kapusuk remek teljesítményének köszönhetően maradtak meccsben. Szünet után további gólokat szerezhettek volna a szombathelyiek, a vendégek a meccs végén veszélyeztettek először. Az Illés-Haladás – amelyben valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott – nagyobb arányban is nyerhetett volna. Gólszerző: Doktorics.
18. forduló, péntek, 13.00: MTK–Illés-Haladás.

További hírek

Megtekintés
Fotókon a Kazincbarcika elleni bajnoki

Sok-sok fotó a vasárnapi bajnoki mérkőzésről.
0 41 0 2024.05.06. 17:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink