Szombathelyi Haladás


Sérülések után


2020.02.26. 17:05
Pum András

Schimmer Szabolcs játéka kérdéses, Rózsa Dániel és Medgyes Zoltán már edz, Németh Márió rehabilitációját végzi.

Egyik sérülés jön a másik után. Ősszel Supka Attila és Desits Szilárd, majd idén Mátyus János volt kénytelen sérülés miatt lemondania meghatározó futballistákról. Rózsa Dániel, Németh Márió és Medgyes Zoltán már az ősszel kidőlt, a legutóbbi, Budaörs (1-1) elleni idegenbeli bajnokin Schimmer Szabolcs kapott a bal combjához az első félidő végén, és a 43. percben hordágyon vitték le a pályáról. Szerencsére a rutinos védő esetében nem olyan nagy a baj, mint amilyennek elsőre látszott.

– Még a múlt szerdai, Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-visszavágón kaptam egy rúgást a bal combomra, de végigjátszottam a találkozót – mondta a 36. születésnapját hétfőn ünneplő Schimmer Szabolcs. – Bár egy vérömleny miatt meg is dagadt, tudtam edzeni és a Budaörs elleni meccset is vállaltam. Ám a mérkőzésen éreztem, hogy nagyon feszít a combom, így a nagyobb bajt elkerülendő, még a félidő vége előtt cserét kértem. Nem akartam kockáztatni, nehogy elszakadjon a combizmon.

– Az ultrahangos vizsgálat megállapította, hogy Szabolcs combhajlítóizom-sérülést szenvedett – tudtuk meg dr. Kelemen Pétertől, a Haladás egyik csapatorvosától. – Ezen a héten fizioterápiás kezelést kap, meglátjuk, ez mennyire lesz hatásos. Elképzelhető, hogy kihagyja a vasárnapi bajnokit és csak a következő mérkőzésen szerepelhet – ezt egyelőre nem lehet megmondani.

Schimmert a Budaörs ellen hordágyon kellett levinni - szerencsére nem súlyos a sérülése Fotó: Szabó Magdics Gábor

Jó hír viszont, hogy Medgyes Zoltán Achilles-ín-gyulladása már a múlté, a támadó legutóbb a Budaörs ellen már kerettag volt.

Ami a többi sérültet illeti, Németh Máriónak október 27-én, a Nyíregyháza elleni hazai bajnokin a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalagja. A támadó középpályástól megtudtuk, rehabilitációja a tervek szerint halad, sőt, előbbre tart a felépülésben, mint a legutóbbi ugyanilyen sérülésénél. Németh jelenleg combizomerősítő-gyakorlatokat végez, aztán a stabilizációs feladatok következnek. A tervek szerint két hét múlva elkezdheti az egyirányú futásokat, majd később már az oldalirányú mozgásokat. Ha minden jól megy, április végén már a csapattal edzhet. Arra viszont kevés esély van, hogy tavasszal még futballozhat.

Rózsa Dánielnek október 20-án a Vasas elleni bajnokin eltörött a jobb bokája és  részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja. Bokáját a meccs után négy nappal megoperálták, a beavatkozás és a felépülés zökkenőmentesen sikerült. A keresztszalagját viszont nem műttette meg, inkább hagyományos módon próbál meggyógyulni: a kétszeres válogatott kapus a combját erősíti. Rózsa így pár napja már a csapattal együtt edz. 

További hírek

Megtekintés
Bajban női csapatunk is

A koronavírus-járvány miatt egymás után jelentik be a futballklubok, hogy kénytelenek játékosaik fizetését csökkenteni. A Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata sem kivétel ez alól.
0 0 0 2020.04.04. 20:10
Megtekintés
Fizetéscsökkentés

A koronavírus-járvány miatt több más futballklubhoz hasonlón az NB II-es Szombathelyi Haladásnál is csökkentik a bérköltségeket. Nagy szükség lenne most támogatókra!
0 0 0 2020.04.02. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink