Szombathelyi Haladás


Remek szurkolótábor, gyönyörű stadion


2020.02.06. 11:00
PA

A Szombathelyi Haladás múlt héten igazolt támadója, Tóth Barna szerint egyéni céljait felülírja csapata bentmaradása.

A 24 éves Tóth Barna Újpesten kezdett el futballozni, aztán szerepelt a Budapest Honvéd II-ben, majd Siófokon, Vácott, Monoron, legutóbb Nyíregyházán játszott. Eddigi 72 NB II-es bajnokiján húsz gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. Legjobban a 2018/19-es bajnokságban ment a 198 cm magas támadónak: a Monor színeiben 38 meccsen 14 gólt szerzett. Majd a bajnokság végén, 2019 júliusában Nyíregyházára szerződött, 15 bajnokin három gólt jegyzett. A múlt vasárnapi bajnoki rajt előtt, csütörtökön igazolt a Haladáshoz. A Szeged (0-0) ellen a második félidőre állt be.

- Amikor kiderült, hogy Nyíregyházán tavasszal kevesebb lehetőséget kapok, eldöntöttem, hogy távozok – mondta Tóth Barna. – Így örültem a Haladás megkerésének, hiszen bár korábban gondokról lehetett hallani, mégiscsak egy nagy múltú, patinás klubról van szó, amelynek nagy a szurkolótábora, tudom, hogy Szombathelyen sokan szeretik a futballt. És persze a stadion is gyönyörű, tényleg egy toplétesítmény. Úgy tekintek a lehetőségre, mint egy kihívásra – szeretnék nagyot alkotni. Habár csak néhány napja érkeztem Szombathelyre, de mind a játékosok, mind a vezetők barátságosan fogadtak. Holdampf Gergővel egyébként korábban az újpesti utánpótlásban fociztam együtt. Nem lesz könnyű a bentmaradás, de ez a keret alkalmas rá, hiszen valamennyi poszton jó játékosok vannak. Fontos lenne, hogy elkapjunk egy győzelmi sorozatot, ami nagyon sokat jelenten pontszámban és mentálisan is. Jómagam minél több góllal és gólpasszal szeretnék segíteni a csapaton. De az egyéni céljaim ebben az esetben nem érdekesek, az a fontos, hogy a csapat bentmaradjon az NB II-ben. Mivel magas vagyok, szeretnén ezt az adottságomat kihasználni, úgy érzem jó a fejjátékom. Sajnos vasárnap Szolnokon nem játszhatok, hiszen a Szeged ellen megkaptam ötödik sárga lapomat – bevallom, egyáltalán nem éreztem jogosnak a lapot. Ettől függetlenül harcos, kemény meccsre számítok, a Szolnok egy brusztolós csapat, fontos lesz, hogy a fizikai párharcokból hogyan jövünk ki. Amennyiben tudásunk legjavát adjuk, megnyerjük a meccset.G

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink