Szombathelyi Haladás


Győzelemmel kezdtünk!


2020.01.11. 12:45
haladas.hu

Idei első felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 2-0-ra verte a Siòfokot.

Szombathelyi Haladás-BFC Siófok 2-0 (2-0). - Hévìz, műfű,50 néző, felkészülési labdarùgò-mérkőzés, vezette: Szilasi

Haladás: Gyurján – Schimmer (Tóth D., 46.), Jagodics (Bokor, 46.), Devecseri, Bosnjak (Balogh F., 60.) – Szekér (Jancsó, 46.), Holdampf – Schuszter (Kiss B., 46.), Rácz F., Németh Milán (Illés, 46.) – Szalay (Tóth-Gábor, 46.). Edző: Mátyus János

A Haladásban Rózsa, Németh Márió, Medgyes, Tóth Milán sérülés, Doktorics betegség miatt hiányzott. Verpecz ugyan a padon ült, de mivel csak csütörtökön érkezett, még nem szállt be.

Jó iramban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Két kisebb helyzet után a 20. percben egy gyönyörű akciót követően vezetést szerzett a Haladás. Holdampf balról a jobb szélen érkező Schuszerhoz passzolt, aki rávezette a labdát a siófoki védelemre. Németh Milánnal kényszerítőzött, a visszakapott labdát tíz méterről a jobb sarokba lőtte (1-0). A 32. percben Rácz lépett ki a bal oldalon, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd amikor visszafelé cselezett, buktatták – tizenegyes. Bosnjak jobb sarokra tartó büntetőjét a kapus védte, a kipattanót Bosnjak a jobb sarokba fejelte (2-0). Három perc múlva Németh Milán lépett ki a bal szélen, de 12 méterről a kapu fölé lőtt. A félidő utolsó momentumaként Schimmer került a jobb oldalon a védők mögé, 12 méterről a jobb felső sarok fölé lőtt. A szünetben mindkét csapat többet cserélt.

Fordulást követően támadásban maradtak az ekkor már a csapat nagy részét akadémisták alkotó vasiak, akik érettebben futballoztak a somogyi fiataloknál. A 67. pecben Illés húsz méteres, jobb sarokba tartó lövését védte a siófoki kapus. A 76. percben Rácz jobb oldali szögletét Devecseri hat méterről a bal kapufa mellé fejelte. A hátralévő időben is a szombathelyiek birtokolták többet a labdát.

A Haladás végig irányította a játékot, teljesen megérdemelten nyert, a Siófoknak helyzete sem volt a meccsen. Gòlszerzők: Schuszter (20.), Bosnjak (33.).

 

További hírek

Megtekintés
Remek fogadtatás, kiváló edzőpartner

Németh Milán jó szívvel emlékezik vissza a szombati, esőáztatta edzőmérkőzésre.
0 0 0 2020.07.13. 23:30
Megtekintés
Medgyes: két félidő, három gól

A Szombathelyi Haladás támadója, Medgyes Zoltán eredményesen kezdte a nyári felkészülési mérkőzéseket.
0 0 0 2020.07.13. 20:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink