Szombathelyi Haladás


Haladás-ZTE könyv


2019.11.28. 15:30
PA

A Haladás Sportkomplexumban mutatták be a Haladás és a Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatának korábbi párharcait felelevenítő könyvet.

A két Haladás-szurkoló, újságíró, Unger Richard és Krilov István korábban két könyvet is jegyzett kedvenc csapatáról. Ezúttal egy Zalai Hírlapos kollégával, Bóbics Lászlóval együtt írták meg a két ősi rivális, a Haladás és a ZTE korábbi közös mérkőzéseinek történetét, idézték fel a meccsbeszámolókat. A nyugat-dunántúli el clásico, száz év futballpárharc című könyv első két fejezete a két klub 1919 óta íródó történetét dolgozza fel szezononként – egészen addig, amikor 1973-ban az NB I-ben először találkozott a két gárda. Külön részben foglalkoznak az első osztályban lejátszott 55 találkozóval. Emellett nem kevesebb mint 44 interjú színesíti a kiadványt: edzők, játékosok, vezetők mondják el, miként láttak egy-egy mérkőzést. A két rivális egyébként eddig 96 tétmeccset vívott egymással.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere hangsúlyozta, hiánypótló kiadvány került a piacra; nincs olyan könyv – nem csak labdarúgásban –, amely két ősi rivális párharcait dolgozza fel. Noha mostanában a Haladás nem szerepel valami fényesen, a polgármester abban bízik, hogy hamarosan ismét összecsaphat az NB I-ben a két együttes. Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke elmesélte, anno élete első első osztályú meccsét körülbelül húsz éve éppen Szombathelyről tudósította.

Balról: Szöllősi György, dr. Nemény András, Unger Richard, Krilov István és Bóbics László a könyvvel

Kiemelte, hogy a Nagy Béla programjuknak – amely főként a sporttémájú könyvek kiadását támogatja – is köszönhető a kötet. Unger Richardtól megtudtuk, hogy egy évvel ezelőtt jött az ötlet, de egy percig sem érezte munkának, amíg ez kötetté érett, hiszen szenvedélye a Haladás. Bóbics László elmondta, hogy meglepte a szombathelyi kollégák felkérése, de örömmel vállalta a feladatot, hiszen egész pályafutása során végigkövette mindkét csapat szereplését. Krilov István örömét fejezte ki, hogy a Haladás korábbi játékosaitól, vezetőitől minden segítséget megkaptak munkájukhoz. Jagodits Rómeó, a Haladás Sportkomplexum ügyvezet igazgatója kiemelte: annak idején a B-középben nőtt fel, tehát pontosan tudja miről szól a két rivális csatája. Ugyanakkor reméli, hogy a jövőben a rivalizálás megmarad a pályán és a szurkolók - mivel a 21. században járunk - csak saját csapatukkal, nem pedig az ellenfél drukkereivel foglalkoznak. 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink