Szombathelyi Haladás


Haladás-ZTE könyv


2019.11.28. 15:30
PA

A Haladás Sportkomplexumban mutatták be a Haladás és a Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatának korábbi párharcait felelevenítő könyvet.

A két Haladás-szurkoló, újságíró, Unger Richard és Krilov István korábban két könyvet is jegyzett kedvenc csapatáról. Ezúttal egy Zalai Hírlapos kollégával, Bóbics Lászlóval együtt írták meg a két ősi rivális, a Haladás és a ZTE korábbi közös mérkőzéseinek történetét, idézték fel a meccsbeszámolókat. A nyugat-dunántúli el clásico, száz év futballpárharc című könyv első két fejezete a két klub 1919 óta íródó történetét dolgozza fel szezononként – egészen addig, amikor 1973-ban az NB I-ben először találkozott a két gárda. Külön részben foglalkoznak az első osztályban lejátszott 55 találkozóval. Emellett nem kevesebb mint 44 interjú színesíti a kiadványt: edzők, játékosok, vezetők mondják el, miként láttak egy-egy mérkőzést. A két rivális egyébként eddig 96 tétmeccset vívott egymással.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere hangsúlyozta, hiánypótló kiadvány került a piacra; nincs olyan könyv – nem csak labdarúgásban –, amely két ősi rivális párharcait dolgozza fel. Noha mostanában a Haladás nem szerepel valami fényesen, a polgármester abban bízik, hogy hamarosan ismét összecsaphat az NB I-ben a két együttes. Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke elmesélte, anno élete első első osztályú meccsét körülbelül húsz éve éppen Szombathelyről tudósította.

Balról: Szöllősi György, dr. Nemény András, Unger Richard, Krilov István és Bóbics László a könyvvel

Kiemelte, hogy a Nagy Béla programjuknak – amely főként a sporttémájú könyvek kiadását támogatja – is köszönhető a kötet. Unger Richardtól megtudtuk, hogy egy évvel ezelőtt jött az ötlet, de egy percig sem érezte munkának, amíg ez kötetté érett, hiszen szenvedélye a Haladás. Bóbics László elmondta, hogy meglepte a szombathelyi kollégák felkérése, de örömmel vállalta a feladatot, hiszen egész pályafutása során végigkövette mindkét csapat szereplését. Krilov István örömét fejezte ki, hogy a Haladás korábbi játékosaitól, vezetőitől minden segítséget megkaptak munkájukhoz. Jagodits Rómeó, a Haladás Sportkomplexum ügyvezet igazgatója kiemelte: annak idején a B-középben nőtt fel, tehát pontosan tudja miről szól a két rivális csatája. Ugyanakkor reméli, hogy a jövőben a rivalizálás megmarad a pályán és a szurkolók - mivel a 21. században járunk - csak saját csapatukkal, nem pedig az ellenfél drukkereivel foglalkoznak. 

További hírek

Megtekintés
Egységben az erő

Séllei Árpád, Mátyus János, Felipe Matos, Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs nyilatkozata a péntek délelőtti sajtótájékoztatón.
0 0 0 2020.06.05. 14:00
Megtekintés
Mátyus János marad a Haladás vezetőedzője

Négy lejáró szerződésű játékosával, Mátyus János vezetőedzővel és segítőjével, Felipe Matos-szal is szerződést hosszabbított az NB II. 17. helyén végzett Szombathelyi Haladás.
0 0 0 2020.06.05. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink