Szombathelyi Haladás


Váci vendégek


2019.11.05. 21:10
Pum András

A Merkanti Bank Liga hétközi, 16. fordulójában szerdán 19 órakor a Szombathelyi Haladás a Vác FC-t fogadja.

Kiesési rangadót vívnak a tabellán 12 ponttal a 18. helyen álló szombathelyiek. A zöld-fehérek a 19., mindössze öt pontot gyűjtött Vácot fogadják. A megbízott edző, Desits Szilárd irányította vasiak múlt vasárnap hetven percen keresztül jól állták a sarat a feljutásra pályázó MTK otthonában, ám jött a jogtalan tizenegyes, a kiállítás, majd egy lesgól – a Haladás 3-0-ra kikapott. A Vác azonban – legalábbis papíron – könnyebb ellenfélnek ígérkezik. A Bánföldi Zoltán vezette Duna-partiak hét idegenbeli meccsük közül hatot elveszítettek, legutóbb 2-0-ra kikaptak Budafokon. A váciak lőtték a legkevesebb (8) és kapták a legtöbb (27) gólt.

– Az elmúlt két meccsünkre, a ménfőcsanaki és az MTK ellenire lehet építeni – mondta Desits Szilárd, a Haladás megbízott edzője. – A fővárosi meccsen 70 percig egységesek, szervezettek voltunk, aztán a tizenegyes megfogta a csapatot, majd egy butaság miatt tíz főre fogyatkoztunk. Ha nincs a piros lap, a hátralévő időben még lehetett volna esélyünk – így viszont fizikálisan elfogytunk. Ami a váciakat illeti, noha csak öt pontot szereztek eddig, általában szoros meccseken maradtak alul. Feltérképeztük őket, kellemetlen ellenféllel szemben játszunk, amely biztosan beáll majd védekezni ellenünk. Nekünk azonban csak a győzelem elfogadható. Rózsa Dániel és Németh Márió sérült, Jancsó András eltiltott, Tóth Dávid beteg.

Összeállítás: Gyurján – Habodva, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Nyári – Medgyes, Novák, Gaál.


A Haladással edz a szombathelyi nevelésű támadó, Rácz Ferenc. A 28 éves futballista elnyerte a stáb tetszését, de mivel ősszel már egy amatőr csapatban futballozott, csak télen lehet leigazolni.

A stadion pénztárai szerdán 15 órakor nyitnak.

További program, 13.30: Soroksár–Győr, Dorog–Békéscsaba, Szolnok–Kazincbarcika, Siófok–Nyíregyháza. 18.00: Gyirmót–MTK. 19.00: Ajka–Budaörs, Csákvár–Tiszakécske, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas. A Budafok szabadnapos.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink