Szombathelyi Haladás


Egy pályán a kedvencekkel - Királyi fuvar a suliba


2019.05.26. 17:30
haladas.hu

A megyei napilap, a Vas Népe két gyermeknapi kérését klubunk teljesítette.

A Vas Népe gyermeknap alkalmából korábban felhívást tett közzé, melyben a gyermekek különböző kívánságait várta - és igyekezett őket teljesíteni. Két kérés klubunkat is érintett - mi pedig teljesítettük.

A Hegyhátsálon élő kilenc­éves Paál Balázs a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán általános iskola harmadik osztályába jár, óvodás kora óta focizik – szintén Körmenden. Szeret gitározni és olvasni. Édesapjával, Jácinttal néha eljárnak Haladás-meccsre, de még soha nem volt a pályán, csak a lelátón. Balázsnak teljesült a gyermeknapi kívánsága, a Haladás–Vidi-mérkőzésen kifuthatott a pályára – méghozzá a futballistákkal együtt. Balázs ugyanis játékoskísérő volt. Kedvence, Király Gábor ezen a találkozón nem védett, így második számú kedvencével, Priskin Tamással vonult ki a gyepre.

Megható volt látni, hogy Balázs mekkora szemekkel nézi azokat a labdarúgókat, akiket eddig a lelátóról látott. A pályán újabb ajándék várta, közös csapatfotó készült a Haladás futballistáival. Balázs és édesapja mellett édesanyja és húga is ott volt a meccsen – a Haladás vendégei voltak, a sajtópáholyból izgulták végig a mérkőzést. A szünetben pedig a zöld-fehér klub egy ajándékcsomaggal lepte meg Balázst. Az édesanyától, Marától megtudtuk, fia élvezte a délután minden percét, de talán nála is jobban édesapja, aki végigfotózta fia gyermeknapi kívánságát. Hiába, lélekben mindannyian gyerekek vagyunk.

                                                      Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A Haladás szerdán visszavonult kapusa, Király Gábor iskolába kísérte egy rajongóját.

Nagyot néztek a Szürcsapó utcában sétálók szerda reggel fél nyolckor – a Haladás profi labdarúgástól visszavonult 108-szoros válogatottsági rekorder kapusa, Király Gábor fékezett le az egyik ház elé, azért, hogy a nyolc és fél éves Horváth-Sipőcz Barnabást iskolába fuvarozza. A Reményik Sándor Evangélikus és Művészeti iskola 2. osztályos tanulójának gyermeknapi kívánsága – melyet nagymamája, Sipőcz Ernőné tolmácsolt felénk – az volt, hogy Király egyik nap kísérje be a suliba. Barna a Haladás U9-es csapatában futballozik és jó ta­nuló.

Király rátett egy lapáttal a kívánságra, Mini Morris kocsijával házhoz ment a kisfiú­ért. A suliba érve hamar benépesült Barna osztálya, sőt a hírre más osztályokból is érkeztek gyerekek. „Itt a Király Gábor, itt a Király Gábor” – csak ezt lehetett hallani. Király miután bekísérte az osztályba Barnit, megkérdezte, hol ül, melyik fogasra szokta tenni a ruháit és mi lesz az első órája. Közben a többi megszeppent gyermek, bátorságot gyűjtött és hosszú sorba álltak autogramért. Papírra, kézre, csukára kerültek a szignók, sokan kétszer is beálltak a sorba. A kapus ajándékba egy Király-bábut kapott, majd – bár felmerült, hogy maradhatna hittanórán, sőt, meg is tarthatná… – elköszönt.

– Gyerekekkel találkozni mindig jó és felemelő érzés, kicsit visszarepít a gyermekkoromba – mondta Király Gábor. – Aranyosak voltak az iskolások, lehetett látni, hogy még a nap elején voltunk, tele voltak energiával.

                                                                  Fotók: Horváth Balázs/Vas Népe

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink