Szombathelyi Haladás


Életben tartani a reményt!


2019.05.10. 15:00
Pum András

A labdarúgó NB I. 32. fordulójában szombaton 17 órakor a Haladás a Mezőkövesd-Zsóry vendégeként lép pályára.

Óriási a szombati meccs tétje: a sereghajtó 29 pontos Haladásnak ahhoz, hogy az utolsó fordulóra még maradjon reménye az NB I-ben maradásra, mindenképpen győznie kell. Ráadásul a vasiaknak csak abban az esetben lehet esélyük élvonalbeli tagságuk meghosszabbítására, ha mindkét hátralévő bajnokijukat megnyerik. Az utolsó fordulóban, jövő vasárnap  a Vidit fogadják a vasiak. Emellett még a következő három feltételből kettőnek teljesülnie kell. A még befogható csapatok közül a Kisvárda (35 pont) már ne szerezzen pontot, az MTK (34) ugyan papíron még egyet szerezhet, de akkor a gólarány számít a két együttes között – jelenleg a fővárosiaké tízzel jobb, mint a Haladás. A 11. helyen álló Diósgyőr (34) pedig még egy döntetlent gyűjthet be.

Ami a Mezőkövesd-Haladás párharcot illeti, ősszel a borsodiak odahaza 2-0-ra, tavasszal Szombathelyen 2-1-re nyertek. A vasiak egy hete a 93. percben veszítettek két pontot a Paks (1-2) ellen, míg Kuttor Attila együttese utolsó két meccsét – DVTK otthon 3-0, MTK idegenben 1-0 – behúzta.
– A hét eleje nehezen telt, a srácokat nagyon megfogta a paksi mérkőzés – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Szerdán aztán átlendültek a játékosok a holtponton, de el kellett hitetnem velük, hogy a hátralévő két meccset meg tudják nyerni. Már az is nagy eredmény, hogy  – ahonnan indultunk - idáig eljutottunk, de azon vagyunk, hogy a bajnokság végén ne azon keseregjünk, hogy az utolsó két meccsen mit rontottunk el. Tiszta lelkiismerettel akarjuk befejezni a bajnokságot, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Így Mezőkövesden is győzni akarunk. Tudjuk, hogy Kuttor Attila kollégám remek csapatot rakott össze, de nincs más választásunk, mint a három pont megszerzése. Gyurján Márton, Bosnjak Predrag, Saláta Kornél sérülése után rehabilitációját tölti, Kristián Kolcáksérült, Németh Milán öt sárga lapja miatt nem játszhat.  

Összeállítás: Király – Habovda, Jagodics, Tamás, Mohl – Dausvili – Funsho, Rui Pedro, Golodiuk, Ivanov – Priskin. 

A vasiak már péntek délelőtt elindultak, útközben Tatán ebédeltek, késő délután pedig Mezőkövesden edzenek.

További hírek

Megtekintés
Féltucat szombathelyi válogatott

Bíró, Horti, Rácz, Öreg, Szakony és Siklér is Telkiben készül.
0 0 0 2020.01.20. 19:00
Megtekintés
Megvásárolhatóak a tavaszi bérletek!

Január 20-tól, azaz hétfőtől kaphatóak a tavaszi szezonra szóló Haladás- bérletek.
0 0 0 2020.01.19. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink