Szombathelyi Haladás


Hollandiából igazolt a Haladás-Viktória


2018.07.10. 16:00
haladas.hu

Megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es bajnokságra a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak szerződtették a 76-szoros válogatott Rácz Zsófiát.

A Simon Attila irányította Haladás-Viktória FC hétfőn kezdte el a felkészülést a következő bajnokságra. A magunk mögött hagyott szezonban a magyarkupa-fináléba, illetve a bajnokságban a négy közé kerülést tűzte ki célul a vasi csapat. Előbbiben a döntőbe kerülésért vívott meccsen búcsúzott, a bajnokságban pedig az ötödik helyen zárt. Azaz nem sikerült elérni a célt.

– Közös a felelősségünk abban, hogy nem sikerült teljesítenünk az elvárásokat – mondta Simon Attila, a szombathelyiek vezetőedzője. – Nekem a múlt évem volt az első, amelyet női csapatnál töltöttem, és mostani fejjel már egy-két dolgot másként tennék. Például keményebben fognám a lányokat, és a korábbinál intenzívebb edzéseket vezényelnék. Na, majd most…Másrészt az újonc Diósgyőr alaposan megerősödött, az egyik legerősebb játékosállomány volt a borsodi csapaté. Így a miskolciak is beszálltak a négy közé kerülésért zajló versenybe, és végül – csakúgy, mint a kupában – megelőztek minket. A következő bajnokságban – megerősödve és tanulva az előző év hibáiból – mindenképpen a legjobb négy között szeretnénk végezni. A kupában rengeteg függ a sorsolástól, de szeretnénk a lehető legtovább eljutni.
A vasiak hétfő késő délután, a Király Sportlétesítményben kezdték el az edzéseket. Ketten távoztak: a kapus Császár Hanna és a védő Kun Barbara máshol folytatja pályafutását. Az érkezők: a 19 éves belső és bal oldali védőként bevethető MTK-nevelés, Sitku Boglárka legutóbb az NB II második helyén végző Kelen SC-ben futballozott. Balatonfüredről pedig visszatért a korábbi kapus, Dömsödi Petra. S a legnagyobb fogás: a 2006 és 2012 között a Viktóriában, legutóbb a holland PSV Eindhovenben futballozó 76-szoros válogatott középpályás, Rácz Zsófia is a vasiakat erősíti az előttünk álló bajnokságban. A szakmai stábban is volt változás: válogatottbeli teendőit már nem tudta összeegyeztetni az itteni munkával az erőnléti edző, Tischler Zsófia, így távozott. A kapusedzői poszton pedig Varga Zoltánt Kutasi Csaba váltotta.

– Rácz Zsófiát senkinek sem kell bemutatni, leigazolása nagyon nagy nyereség számunkra – mondta Simon Attila. – Sitku Boglárka is ügyes futballista, a női labdarúgás napján figyeltem fel rá, ballábas játékos, emellett intelligens ember. Kész a keretünk, több játékost már nem igazolunk, és vélhetően távozónk sem lesz már. Ami a felkészülést illeti, az első három héten mindennap este fél hétkor edzünk, kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt konditeremben készülünk. Szombatonként pedig komoly külföldi csapatok elleni edzőmeccsekkel gyakorlunk.

További hírek

Megtekintés
Két akadémista siker

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgóbajnokság tavaszi első fordulójában az Illés Akadémia-Haladás csapatai közül az U15-ösök és az U19-esek tudtak nyerni.
0 0 0 2020.02.27. 12:00
Megtekintés
Sérülések után

Schimmer Szabolcs játéka kérdéses, Rózsa Dániel és Medgyes Zoltán már edz, Németh Márió rehabilitációját végzi.
0 0 0 2020.02.26. 17:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink