Szombathelyi Haladás


Visszatérés pazar góllal


2017.04.24. 22:00
haladas.hu

A sérüléséből visszatérő Tóth Máténak élete első NB-I-es gólja a felnőttek között igazán gyönyörűre sikeredett.

Az Illés Akadémián nevelkedett, U19-es válogatott labdarúgó nehéz időszakot zárt le azzal, hogy betalált a Debrecen ellen, igaz a gól csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a Haladás 4-2-es vereséget szenvedett a Nagyerdei stadionban.

A 74. percben pályára lépő középpályás a meccs hajrájában pazar gólt szerzett, ez volt a felnőttek között élete első találata.

 – Vádlisérülés miatt ki kellett hagynom a csehországi U19-es Európa-bajnokságot amire nagyon készültem. Még március negyedikén a Gyirmót elleni mérkőzés után nagy fájdalmat éreztem a lábamban, az öltözőben már alig tudtam felállni. A meccs után kedden elmentem Szombathelyen ultrahangra, az izmom két milliméter hosszan beszakadt - mesélte Tóth Máté.

                                 Tóth Máté jól szállt be a debreceni mérkőzésen. Fotó: Németh Szabolcs

Hozzátette, nem tulajdonított ennek túl nagy jelentőséget, a fájdalmai ugyanis enyhültek, így folytatta az edzéseket és elutazott Telkibe az U19-es válogatott felkészülésére.

– Ismét kiújult a sérülésem, így az edzőtáborból a székesfehérvári kórházba bevitt az orvosi stáb, megvizsgáltak, ekkor már 2,5 centire volt beszakadva a vádlim. Amit akkor éreztem, nem kívánom senkinek sem, buktam a csehországi elitkört, amire az elmúlt hónapokban nagyon készültem. Próbáltam összeszedni magamat, a családomnak sokat köszönhetek, tartották bennem a lelket. Az orvosok azt mondták 5-6 hetet kell kihagynom, így a válogatott társaknak itthonról szurkoltam, nem rossz eredmény a második helyezésük, de egy kis szerencsével akár tovább is juthattak volna – mondja Máté.

Máté a Gyirmót elleni meccs óta először az elmúlt hétvégén volt ismét kerettag az NB I-ben és negyedóra játék is elég volt ahhoz, hogy megszerezze első élvonalbeli gólját a felnőttek között.

– Magyar Kupa-meccsen a Vác és a Füzesgyarmat ellen már betaláltam, végre bajnoki mérkőzésen is van már gólom. Bosnjaktól kaptam a labdát, kipasszoltam a bal szélre Halmosi Petinek, aki felfutott az oldalvonal mellett, majd középre adott. A támadást követtem, visszaléptem a védőmtől, felpörgettem a labdát és 15 méterről kilőttem a hosszú sarkot. Örültem, de igazán az lett volna a nagy élmény, ha a  gólommal nyerünk – emlékszik vissza a hétvégi meccsre Tóth Máté.

Azt is elmondta, még rengeteget kell dolgoznia és fejlődnie ahhoz, hogy stabil játékosa legyen a Haladásnak, reméli, hogy minél előbb kezdőjátékosként is bizonyíthat. A sport mellett a tanulásra is nagy energiát fektet, magántanulóként készül a tavaszi érettségire. Hétfőn matematikából és németből tett írásbeli vizsgát, úgy érzi, mindkét tantárgyból jól teljesített.     

 

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink