Szombathelyi Haladás


Nagy küzdelemben búcsú a kupától


2024.03.20. 18:50
PA

A női labdarúgó Simple Magyar Kupa elődöntőjében a Haladás Viktória nagy küzdelemben, nagyot harcolva végül 2-0-ra kikapott az ETO FC Győrtől, így nem jutott a fináléba.

Haladás Viktória–ETO FC Győr 0-2 (0-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 200 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő, vezette: Iványi G.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh, Pintér (Szabó F., 72.) – Nagy D. (Németh M., 55.), Sweatman (Kránicz, 46.), Urbán, Kovács V., Varró (Gravencz, 72.) – Feketevízi (Csejtei, 62.), Szil. Edző: Markó Edina.

ETO FC Győr: Borók – Savanya, Kovács L., Nagy F., Mc Carthy – Öreg, Zágonyi (Petrovics, 65.), Ladhani (Sali, 51.), Süle – Vachter, White. Edző: Dörnyei Balázs.

Gólszerző: Vachter 2 (45., 90+1 ).

A szombathelyi együttesből sérülés miatt Nagypàl Fatima, Ana-Maria Vladulescu, Novák Luca, Kiss-Lantos Hanna, Kis Anita, míg tanulmányi elfoglaltság okán Németh Adél hiányzott. A címvédő ETO FC Győr ellen a legutóbbi kupasorozatban az elődöntőben – idegenben – 3-1-re kapott ki a Haladás Viktória.

Az esélyesebb győriek ragadták magukhoz az irányítást, az első ziccer is a vendégek előtt adódott, Vachter szerezhetett volna gólt, de öt méterről ziccerben mellé lőtt. A vendégek domináltak és támadtak, a vasiak védekeztek. Ám a győriek fölénye meddőnek bizonyult, a szombathelyiek stabilan állták a vendégrohamokat. A kisalföldiek nem boldogultak a szombathelyiekkel – egészen a 45. percig. Ekkor Vachter Fanni tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd éles szögből, hét méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (0-1).

                                                 Tömegjelenet a szombathelyi kapu előtt

Szünet után is a vendégek futballoztak fölényben, de helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk – igaz, a hazaiaknak sem. Aztán a 63. percben Vachter cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de 12 méterről, jobbról a jobb sarok mellé gurított. Majd nem sokkal később egy szöglet után Kovács Laura emelt fölé 14 méterről, aztán pedig White lőtt jobbról, de Dobó-Nagy a kapu fölé tolta a labdát. Az utolsó húsz percre változatossabbá vált a játék, a szombathelyiek veszélyes támadásokat vezettek. A hajrára beszorult az ETO, a Haladás Viktória mindent egy lapra feltéve támadott. A 86. percben Savanya és Csejtei csapott össze a győri tizenhatosnál, a bíró továbbot intett, a vendégek játékosa viszont Csejtei után futott és - amikor a labda ott sem volt - hátulról, törlesztéként, belerúgott. A játékvezető az egyértelmű piros helyett csak sárga lapott adott Savanyának. Aztán a 90+1. percben eldőlt a meccs: Vachter egy cselt követően 13 méterről a jobb sarokba helyezett (0-2).

A vasiak jól küzdöttek, nagyot harcoltak, de a jobb erőkből álló vendégek - főként a remekül játszó Vacher Fanninak köszönhetően - jutottak a döntőbe.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink