Szombathelyi Haladás


Visszatérés előtt Király Gábor


2017.01.20. 12:30
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor sérülése miatt utoljára szeptember 10-én a Videoton elleni meccsen állt a kapuban. Szombaton visszatérhet.

Pályafutása 48. alapozását kezdte el idén a válogatottsági rekorder Király Gábor. A Haladás kapusa sérülései miatt ősszel hat bajnokin szerepelt, ám mostanra teljesen rendbejött. Amennyiben Mészöly Géza vezetőedző úgy dönt, Király a szombaton kezdődő medulini Arena Kupán ismét elfoglalhatja helyét a gólvonalon.

– Semmi különös oka nem volt, hogy nem védtem a keddi, mattersburgi edzőmeccsen,  nem  én vagyok az egyedüli kapus, ezúttal társaimnak szavazott bizalmat Mészöly Géza – jelezte  Király Gábor, aki ugyan nem mondta, de úgy tudjuk, elősorban a fagyott műfüves pálya miatt a szakmai stáb nem kockáztatta bevetését. – December elejétől már teljes intenzitással a csapattal együtt készültem, és bár  sérülésemet már nem éreztem, az erőnlétem még nem volt tökéletes. Mostanra azonban ezzel sincs gondom, a  bajnoki szünetben sem álltam le,  futottam, bicikliztem – de ezt valamennyi, korábbi  alapozás előtt végigcsináltam. Szeretem az alapozásokat, a kemény munkát, el lehet menni a maximumig, feszegetem a határaimat.  Világéletemben a munkában hittem, ezért mindig is vártam, hogy elkezdődjenek a tréningek, szeretem ha rendesen le vagyok edzve. Ez az időszak az erőgyűjtésről szól. Számomra majdnem mindegy, hogy fagyos pályán, betonon vagy füvön edzünk, nem a körülményekkel, a munkával foglalkozom. Nyilván jobb normális pályán edzeni, könnyebb begyakorolni a taktikai elemeket. De ha egy játékos dolgozni akar, mínusz 20 fokban is dolgozhat. A horvát edzőtáborban négy meccset játszunk, tehát hosszú idő után ismét a kapuba állok. 

Király Gábor az Év Labdarúgója díj átadásakor a Haladással Rovinjban edzőtáborozott. A héten az MLSZ-től személyesen is átvehette az elismerésért járó díszes serleget. Fotó: kiralysport.hu

– Ami a bajnokságot illeti, kulcskérdés, hogy a távozókat megfelelően pótoljuk  –  szögezte le a 108-szoros válogatottsági rekorder. –  Látható, hogy a többi együttes is erősít, nem lesz könnyű dolgunk tavasszal. A mi erősségünk mindig is a kiváló csapatmunka, a jó hozzáállás volt. Ezért fontos például csapatkapitányunk, Halmosi Péter személye, aki a pályán és azon kívül is vezér. Összességében úgy érzem, jó úton járunk.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink