Szombathelyi Haladás


Kupaelődöntőben a Haladás Viktória


2024.03.06. 17:40
PA

Bejutott a női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe a Haladás Viktória. A zöld-fehérek 3-2-re nyertek az Astra otthonában.

Astra-Activtek HFC-Üllő–Haladás Viktória 2-3 (0-3). Üllő, 80 néző, női labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntő, vezette: dr. Hegyi

Astra: Schvirján – Csolti, Kövy, Balogh O., Kós – Szakonyi, Antalicz, Vidács, Pap – Véninger, Tatai. Edző: Dombó János.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh H., Pintér (Csejtei, 46.)  – Urbán (Németh M., 60.), Kovács V. – Kis A. (Feketevízi, 60.), Csizmadia (Kránicz, 71.), Szabó F. – Szil, Vladulescu (Sweatman, 18.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Kós (64.), Balogh O. (66.), illetve Szil 2 (12., 37.), Kovács V. (26.).

A Magyar Kupa előző, 4. körében az Astra idegenben 1-0-ra verte a Szekszárdot, míg a Haladás Viktória a Budaörs vendégeként győzött 4-2-re. A szombathelyi együttesből sérülés miatt Novák Luca és Kiss-Lantos Hanna, iskolai elfoglaltsága okán Németh Adél hiányzott.

Az első félidőben a vasiak uralták a játékot, nagy mezőnyfölényben futballoztak. A 12. percben Szil távoli lövésévek megszerezték a vezetést a vendégek, majd a 26. percben egy formás jobb oldali támadás után a hosszún érkező Kovács lőtt a hálóba (0-2). Nem álltak le a szombathelyiek, a 37. percben Szil egy összjáték után lefordult védőjéről, majd a jobb sarokba lőtt (0-3). Szünet után felhőszakadás, jégeső miatt negyedórát állt a játék – a kényszerszünet a vendégeket zavarta meg jobban. Az amúgyis rossz játéktéren még nehezebben lehetett futballozni. Az Astra két felívelés után három perc alatt két gólt szerzett (2-3). Ám többre már nem futott erejéből, a zöld-fehérek taktikusan futballozva megőrizték egygólos előnyüket és bejutottak az elődöntőbe.

Markó Edina: – Nagyon jó első félidőt produkált a csapat, a Budaörs elleni meccshez hasonlóan jól működő csapatjáték ezúttal eredményességgel párosult. Emellett fegyelmezetten védekeztünk. A felhőszakadás miatti szünet minket zavart meg és két gólt kaptunk. A hajrában a döntő szituációkat higgadtan oldottuk meg, gratulálok a lányoknak, egy nagyon nehéz és jó ellenfél ellen nagyot küzdve nyertek.

További eredmények: Budapest Honvéd–ETO FC Győr  1-8, FTC–DVTK 7-0, MTK–Szeged 5-0.

A győztesek továbbjutottak. Az elődöntőben a Haladás Viktória az ETO FC Győrrel csap össze – a mérkőzést március 20-án, a Haladás Sportkomplexumban rendezik. A másik ágon az MTK az FTC ellen meccsel.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink