Szombathelyi Haladás


Bombagóllal kaptunk ki


2022.11.13. 16:00
PA

A labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott a Credobus Mosonmagyaróvártól.

Credobus Mosonmagyaróvár–Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0). Mosonmagyaróvár, 400 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.
Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Papp Sz., Deák I., Horváth K. – Gáncs (Buglyó, 89.), Végh – Monori (Jasarevic, 67.), Tóth L. (Sajbán M., 67.), Szalka (Czingráber, 89.) – Nagy Z. (Nagy K., 79.). Edző: Horváth Csaba.
Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Tóth M. (Lencse, 62.), Csilus (Taipi, 82.), Rácz, Derekas (Nyíri, 76.) – Csernik (Doktorics, 76.), Molnár R. (Borvető, 62.). Edző: Michal Hipp.
8. perc: Csilus 25 méteres lövés egy hazai védőt érintve centikkel a bal sarok mellett zúgott el.

13. perc: Rácz  indította a jobb oldalon Molnár Rajmundot, aki nyolc méterről a rövid sarkot célozta, de Heinrich bravúrral szögletre mentett
28. perc: Derekas jobbról, 14 méterről leadott lövését védte bravúrral Heinrich
47. perc: Molnár tolta befelé balról a labdát, lövésébe beleléptek, a labda Tóth Máté elé pattant, aki 19 méterről remekül ívelt kapura, Heinrich kitolta a jobb felső sarok elöl a labdát
67. perc: Sajbán pár lépés után 25 méterről, középről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-0).
68. perc: Gyors kontra során Jasarevic adott be, a középen tisztán érkező Szalka pedig a jobb alsó sarok irányába fejelt, de Verpecz bravúrral védett.

Csak helyzetekig jutottunk Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, kapujukhoz szegezték ellenfelüket. Az óváriak szinte saját félpályájukat sem tudták elhagyni, úgy tűnt, csak idő kérdése mikor szerez vezetést a Haladás. Ám a Hali-helyzetek kimaradtak. Pedig a vasi támadók többször is megbontották az óváriak védelmét, sorban lőtték be szögleteiket – hiába. A félidő hajrájában aztán a hazaiak is vezettek néhány akciót, ám ezekben nem volt veszély.

Szünet után is a vendégek birtokolták többet a labdát és kisebb-nagyobb helyzeteket sikerült is kialakítaniuk. Aztán a félidő derekán a csereként Sajbán Miklós bombagóljával vezetést szerzett a Mosonmagyaróvár. A hazai találattól gyökeresen megváltozott a két csapat játéka. A Haladás lebénult, a hazai együttes szárnyakat kapott a góltól. Az óváriak újabb gólokat szerezhettek volna, de Verpecz István nagyokat védett. Kellett negyedóra, mire a szombathelyiek valamelyest rendezték soraikat és visszajöttek a meccsbe. A vendégtámadásokba azonban sok pontatlanság csúszott. A zöld-fehérek egyre idegesebbeké váltak,egyre inkább siettették támadásaikat, miközben az óváriak kontrákból meglógtak. A Haladás hiába rohamozott, kapkodva, fejetlenül játszott és a hátralévő időben képtelen volt komoly helyzetet kidolgozni.
Az első félidőben a Haladás még jól futballozott, szünet után viszont – különösen 1-0-s hátrányban – nehezen megmagyarázható teljesítményt nyújtott. 
 

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink