Szombathelyi Haladás


Döntetlen a Budafok ellen


2022.11.09. 20:40
Pum András

A labdarúgó NB II. 16. fordulójában a Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Budafokkal.

Szombathelyi Haladás–Budafoki MTE 1-1 (1-1). Haladás Sportkomplexum, 849 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bana.

Haladás: Verpecz – Nyíri, Csató, Németh M., Bosnjak (Doktorics, 85.) – Derekas, Csilus, Rácz, Tarján – Csernik, Borvető (Molnár R., 68.). Edző: Michal Hipp.

Budafok: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik (Vaszicsku, 36.) – Margitics (Csonka, 69.), Soltész, Adorján, Kovács D. (Németh M., 69.), Horváth O. (Kalmár, 82.)– Beke (Takács R., 82.), Sós. Edző: Mátyus János.

21. perc: Margitics ugratta ki Bekét a jobb oldalon, a támadó lövését Verpecz védte, a kipattanót Sós közelről a kapu közepébe vágta (0-1).

31. perc: Jagodics buktatta Cserniket a jobb oldalon a tizenhatoson belül. A büntetőt Rácz a jobb sarokba lőtte (1-1).

                                                    Rácz Barnabás tizenegyesből egyenlített ki

37. perc: Csernik kilenc méterről leadott lövését védte Gundel-Takács.

53. perc: Csernik jobb oldali beadását Derekas hét méterről fejelte kapura, de Gundel-Takács védett.

A vendégek kispadján a korábban Szombathelyen dolgozó Mátyus János-Felipe Matos kettős ült, keretükben pedig Jagodics Márk, Németh Márió és Horváth Olivér töltött el rövidebb és hosszabb időszakot zöld-fehérben. A lelátón pedig korábbi Hali-futballisták – Mocsi Attila, Guzmics Richárd, Szalay Szabolcs, Jancsó András – nézték a bajnokit.

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, az első pár percben a hazai térfélen pattogott a labda. Aztán kiegyenlítettebb lett a játék, de a kapuk nem forogak veszélyben. Egészen a félidő derekáig, amikor egy gyors támadás végén a vendégek megszerezték a vezetést. A vasiak nem találták a ritmust, pontatlanul, lassan futballoztak. Ám egy büntetőből sikerült kiegyenlítenük. A góltól ha szárnyakat nem is kaptak a hazaiak, de jóval lendületesebben, veszélyesebben futballoztak.

Szünet után két kakaskodást is láthattunk pár percen belül – élesebb lett a meccs. A zöld-fehérek futballoztak fölényben, de az idő fogytával egyre görcsösebb lett a játékuk. Ment,ment előre a zöld-fehér együttes, de ezúttal nem voltak elég élesek a játékosok.

A Szombathelyi Haladás az első félidőben gyengébben, szünet után már jobban futballozott – ám végül a küzdelmes mérkőzésen meg kellett elégednie a döntetlennel.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink