Szombathelyi Haladás


Közel volt a továbbjutás


2022.10.19. 20:00
Pum András

A Mol Magyar Kupa 4. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában 2-1-re kikapott a Budapest Honvédtól.

Szombathelyi Haladás–Budapest 1-2 (1-2). Haladás Sportkomplexum, 1617 néző, MOL Magyar Kupa-mérkőzés, 4. forduló, vezette: Kovács J. Z.

Haladás: Mursits – Simut, Bolla, Devecseri, Doktorics (Németh M., 61.) – Nyíri (Rácz, 74.), Derekas (Lencse, 61.), Hursán, Tóth M. – Sipos (Csernik, 74.), Molnár R. Edző: Michal Hipp.

Honvéd: Tujvel – Szabó A., Prenga, Capan (Mitrovic, 71.), Kerezsi (Doka, 71.) – Bocskay (Plakusenko, 71.), Gomis (Klemenz, 36.), Jónsson, Zsótér – Kocsis, Lukic. Edző: Tam Courts.

10. perc: Kocsis tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, két védőt is kicselezett, majd nyolc méterről a bal sarokba lőtt (0-1).

14. perc: Kerezsi jobb oldali szöglete érintés nélkül a hosszú, jobb felső sarokba vágódott (0-2).

41. perc: Molnár-Tóth-Nyíri volt a labda útja, utóbbi jobbról, kilenc méterről a jobb sarokba lőtt (1-2).

45. perc: Hursán 22 méteres lövését tolta szögletre Tujvel.

69. perc: Klemenz buktatta hátulról Lencsét – a játékvezető kiállította a csereként beállt védőt.

72. perc: Sipos labdáját Molnár 11 méterről, nagy helyzetben a bal sarok mellé lőtte.

75. perc: Zsótér 13 méteres lövését tolta szögletre bravúrral Mursits.

A hazaiak trénere, Michal Hipp szinte a teljes, MTK elleni kezdőcsapatát lecserélte: az NB I.-es Budapest Honvéd elleni kupameccsen elsősorban azok jutottak lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebbet játszottak. A legutóbbi kezdőből csak Simut, Derekas és Doktorics volt ott a pályán.

Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, aztán egy védelmi kihagyást góllal büntetett a Honvéd. Majd egy érintés nélküli szögletgóllal már kettővel ment a Honvéd – hidegzuhany. Ám a vasiak nem estek össze, továbbra is többet támadtak, a vendégek védekeztek és kontráztak.  A szombathelyiek azonban csak kisebb  lehetőségeket tudtak kidolgozni. A fölény aztán végül góllá érett, szép támadás végén Nyíri szépített.

Szünet után is a hazaiak kezdeményeztek többet, uralták a játékot, a vendégek szinte semmi veszélyt sem jelentettek. Aztán tíz főre fogyatkoztak a kispestiek – a hazaiak pedig még egy lapáttal rátettek. Jöttek is a kisebb, de főként nagyobb helyzetek, de egytől-egyig kimaradtak. A Honvéd a végén foggal-körömmel őrizte előnyét - sikerrel.

A Haladás remekül helytállt első osztályú ellenfele ellen, sőt, a helyzetek alapján nyerhetett volna.

További hírek

Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00
Megtekintés
A Sárvárt fogadja a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában vasárnap 17.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás II. a Sárvár FC ellen lép pályára.
0 0 0 2024.05.17. 11:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink