Szombathelyi Haladás


"Saját magunkkal foglalkozunk, nem az ellenfelekkel"


2022.07.23. 17:15
PA

A Szombathelyi Haladás egyik nyári szerzeménye, Csernik Kornél szerint a bajnokságban jó esélyekkel indul a vasi együttes.

A legutóbb a Soroksárban futballozó Csernik Kornél egyike volt a Haladás első nyári igazolásának. A 23 éves támadó középpályás az FTC-vel 2017-ben Magyar Kupát, két év múlva bajnoki aranyérmet szerzett, 32 alkalommal lépett pályára zöld-fehérben, közte két Európa-liga mérkőzésen is. Korábban hét alkalommal szerepelt az U19-es és háromszor az U21-es válogatottban is. Csernik az eddig látottak alapján, erőssége lehet a Haladásnak is - Németh Szabolcs vezetőedző a felkészülési mérkőzéseken a középpálya jobb oldalon számolt a futballistával.

- Jól érzem magam a Haladásban, jól sikerült edzésekkel és meccsekkel jól sikerült edzőtáboron vagyunk túl - mondta Csernik. -  Kemény edzéseket vezényelt a szakmai stáb, ennek köszönhetően jó állapotban vagyunk. Persze valamennyiünkön érződik egy kis fáradtság, de egyrészt ez ilyenkor normális, másrészt a stáb figyelt a megfelelő terhelés és a regeneráció helyes arányára. Ha holnap rendeznék az első bajnokit, mindenki teljes erővel vetné magát a meccsbe. Még egy pici frissítésre van szükségünk, úgyhogy nem lesz gond. Sokan vagyunk új játékosok, de szerintem kezd összeállni a csapat – az edzéseken, a mérkőzéseken egyre jobban megértjük egymást. Emellett a pályán kívül is alakul a keret, több csapatépítő programot is tartott a stáb – megismertük egymást. Ahogy – remélhetőleg – jönnek a sikerek, még inkább összeáll minden. Az, hogy ki alapember, ki nem, majd a bajnokságban dől el, nyilván mindenki szeretne a kezdőcsapat tagja lenni. Igyekeztem betartani a taktikai utasításokat – szerintem sikerült is. Külön örülök, hogy gólt is szereztem. De ettől még nincs bérelt helyem a kezdőben.

                             Csernik Kornél a bajnoki főpróbán, a török Sivasspor ellen is pályára lépett

A Haladás mindössze egyszer kapott ki a külföldi együttesek ellen vívott felkészülési-mérkőzéseken, négy döntetlent játszott, kettőt megnyert.  Vajon Csernik Kornél számára mennyire volt fontos az eredményesség?

- Fontos, hiszen erre azért lehet építeni – jelezte a játékos. – Az edzőmeccsek eredménye valamilyen szinten visszacsatolása annak, hogy az edzéseken begyakoroltakat mennyire tudtuk visszaadni a pályán. Játszottunk jó csapatok, nagynevű futballisták ellen is, mindannyian meg akartuk mutatni, mire vagyunk képesek – egyikünk sem vette félvállról a mérkőzéseket. Volt, amikor fáradtabban, akadt, amikor frissen mozogtunk, de minden meccsen hajtottunk a győzelemért. Az eredmények bizakodásra adhatnak okot. Őszintén nem nagyon nézem, hogy a többi NB II.-es együttesben milyen játékosmozgások voltak, ki hová igazolt. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk és azzal, hogy a soron következő meccsen a legjobbat nyújtsuk. Egy biztos: minden meccsen a győzelemre törünk majd, amelyre minden esélyünk meglesz.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink