Szombathelyi Haladás


Négyet rúgott a Haladás


2022.07.14. 20:10
PA

Második ausztriai felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 4-0-ra kiütötte első osztályú katari ellenfelét. Derekas Zoltán három gólt szerzett.

Szombathelyi Haladás-FC Al Ahli (katari) 4-0 (1-0). Bécs, Anker Arena, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Verpecz – Nyíri, Csató, Devecseri, Doktorics – Horváth R., Hursán, Derekas, Nagy R. – Lencse, Taipi. A második félidőben Pálfi – Bartusz, Bolla, Borvető, Csernik, Csilus, Rácz, Simut, Sipos, Tóth M. állt be. Edző: Németh Szabolcs.

A vasiak második ausztriai edzőmeccsén a katari első osztály hetedik helyén végzett Al-Ahli ellen léptek pályára. Az első tíz perc az ismerkedés jegyében telt el, de a vasiak már ekkor is sokat támadtak. A 12. percben megszerezték a vezetést: Horváth bal oldali beadását Derekas 12 méterről lőtte a hálóba (1-0). Továbbra is uralták a játékot a zöld-fehérek, a széleken többször is ellenfelük mögé kerültek. Az első félidőben további helyzeteket is kialakítottak a szombathelyie.  A második félidőben Rácz beadását Bartusz a kapufára lőtte. Az 58. percben Rácz jobbról belőtte labdájából Bartusz újra csak a kapufát találta telibe. A 60. percben aztán nem volt pardon, egy beadás után Derekas a ötösről a bal sarokba lőtt (2-0). A hajrát ismét megnyomta a Haladás: Nagy bal oldali beadását Taipi a bal sarokba vágta (3-0). Két perc múlva egy szép múlva támadás után Derekas megszerezte harmadik, csapata negyedik találatát (4-0).

A szombathelyiek ismét remekül alkalmazták a letámadást, uralták a meccset, teljesen megérdemelten, akár nagyobb arányban is nyerhettek volna. A gólokat is szép támadások előzték meg.

Németh Szabolcs: - Nagyon jó ritmusú meccs volt, dicséretet érdemel a csapat. Nap mint nap keményen dolgoznak a fiúk, ennek ellenére védekezésben és támadásban is nagyon szép dolgokat láttam tőlük. Olyanokat, amilyeneket az edzéseken gyakorlunk.

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink