Szombathelyi Haladás


Borvető gólt vetett


2022.07.04. 20:50
PA

Újonnan igazolt csatárunk, Borvető Áron második mérkőzésén megszerezte első gólját csapatunk színeiben.

A III. kerület korábbi futballistája az elmúlt bajnokságban 9 góllal az óbudaiak legeredményesebb játékosának bizonyult - ami azért sem volt egyszerű teljesítmény, mert a kék-fehérek ugye nem a bajnoki címért, hanem a kiesés elkerüléséért küzdöttek - ezt végül nem is sikerült elkerülniük. Borvető Áron az egyik gólját február 20-án Szombathelyen a Haladásnak lőtte, azzal a találattal nyertek 1-0-ra  fővárosiak.

Nos, a 23 éves, jó felépítésű futballista meglőtte első gólját csapatunkban is - igaz, egyelőre "csak" felkészülési-mérkőzésen. A támadó góljával szereztünk vezetést a Vanja Zvekanov sajnálatos, súlyos sérülés miatt az 57. percben félbeszakadt szombati, Kapfenberg (1-1) elleni ausztriai összecsapáson. Egyébként Borvetőnek már első, szombathelyi meccsén, a Petrzalka (1-0) ellen -egy félidőnyi játéka alatt - is megvolt a lehetősége a gólszerzése, akkor mellé lőtt. Ráadásul a Kapfenberg ellen a második félidő elején ismét gólt szerezhetett volna, de nem tudott duplázni. Az tehát jól látszik, hogy Borvető könnyen helyzetbe kerül.

- Mind a két edzőmérkőzésen jól éreztem magam a pályán, ez a két találkozó arra is jó volt, hogy egy kicsit már összeszokjon a csapat - mondta Borvető. - Pedig az első két a kőkemény felkészülés jegyében telt el, úgyhogy bár egyik meccsen sem voltunk frissek, így is szép támadásokat vezettünk, sikerült olyan szituációkat kialakítanunk, amelyeket edzéseken gyakoroltunk. Persze van mit még csiszolni a játékunkon, de hétről-hétre jobban összeállunk, Tetszik az a fajta, labdabirtoklásra épülő futball, amit játszunk, sokat van nálunk a labda, így nekem is könnyebb helyzetbe kerülnöm. Természetesen jó lett volna már az első edzőmeccsen betalálnom, de nem aggódtam, tudtam: jönni fog a gól. Nos, a Kapfenberg ellen sikerült is megszereznem első gólomat új csapatomban. Talán valamivel az osztrákok kezdtek frissebben, de ez nem meglepő, jövő hétvégén ugyanis ők már bajnokit játszanak. Aztán szép lassan mi is belelendültünk és a 36. percben megszereztük a vezetést. Egy szép támadásnál Simut kapott jó labdát a jobb oldalon, remekül adott be, a röviden érkeztem és becsúszva a kapuba lőttem a labdát. Sajnos a második félidőben Zvekanov sérülése miatt félbeszakadt a mérkőzés: bízunk benne, hogy Vanja mielőbb visszatérhet közénk. 

                   Borvetőék nem csak az edzéseken, a meccseken is egyre jobban összecsiszolódnak

- Mennyire jártok mostanság "ólomlábakon"?

- Erre a kérdésre mindig azt szoktam felelni: olyan állapotban vagyunk most, ahogy a felkészülés ebben a fáziásban lennünk kell, van izomlázunk, de ez az alapozás része. Más kérdés, hogy a hőség még rátesz egy lapáttal, de tudjuk, most kell erőt gyűjtenünk a bajnokságra. Sok új játékos érkezett, sokan távoztak, de megmaradt egy mag, amelyik ismeri a játékrendszert, ők sokat segítenek abban, hogy minden téren gyorsan beilleszkedjünk. Jó úton járunk!

 

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40
Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink