Szombathelyi Haladás


Sikeres olasz év után


2022.07.01. 07:01
PA

A Haladás-Viktória FC korábbi saját nevelésű játékosa, Fördős Beatrix ugyan kiesett csapatával, az SS Lazióval az olasz labdarúgó első osztályból, ám úgy érzi, abszolút hasznára vált az elmúlt egy év.

Fördős Beatrix fiatal kora ellenére is a Haladás-Viktória FC meghatározó játékosa volt, mielőtt tavaly nyáron, 19 évesen úgy döntött: belevág az olasz melóba és két évre a római SS Lazio csapatához szerződött. A kékek akkor kerültek fel az első osztályba és amikor a 19 éves játékossal tavaly decemberben beszélgettünk, csapata a 12 együttes számláló bajnokság 11. helyén állt, a magyar válogatott játékos pedig alapembere volt a rómaiaknak. Nos, a helyzet tavasszal sem változott, ami egyfelől jó, másrészt rossz hír. Fördős idén is kihagyhatatlan volt a Lazióból, amely viszont a bajnokság végén is a 11. helyen állt - így elbúcsúzott az első ligától.

                                         Fördős Beatrix a Lazio meghatározó futballistája. Fotó: SS Lazio

- Tavasszal sokkal jobban, összeszedettebben futballoztunk, jobb eredményeket is értünk el - több győzelmet is arattunk - ha csak a tavaszt nézzük, bentmaradunk - mondta Fördős. - Ám sajnos ez kevés volt, így végül kiestünk. Ami a saját játékomat illeti, két meccs kivételével - amikor sérült voltam - valamennyi összecsapást végigfutballoztam. Szerintem nem lehetett panasz a teljesítményemre és belső védő létemre két gólt is szereztem - mindkettőt a Verona elleni 4-4-es meccsen. Azon a meccsen egyébként is jól ment a játék, az pedig hab volt a tortán, hogy az utolsó másodpercben nekem sikerült kiegyenlítenem. Az edzőm ekkor már felküldött csatárnak én pedig éltet a lehetőséggel. Az elmúlt egy év során leginkább agresszivitásban fejlődtem, az elején nem volt egyszerű felvenni a ritmust, de sikerült megszoknom a tempót a magyarnál színvonalasabb olasz bajnokságban. Védőfeladataim mellett edzőm az kérte tőlem, hogy hosszú labdákkal indítsam a támadókat és a távoli szabadrúgásokat is mindig rámbízta. Egyébként védekezni sem volt könnyű, mert bár magas és fizikálisan erős vagyok, sok fürge, valamint jó felépítésű támadó szerepel Olaszországban - sok-sok párbajt vívtam meg.

- A hétköznapok során megszerettem, megszoktam a kinti életet, az olasz ritmust és bár idehaza korábban nem voltam nagy tésztaevő, ez Olaszországban megváltozott - folytatta Fördős. - Persze figyeltem, hogy ne csak azt egyek, amikor hazalátogattam, mindig csomagoltak útravalóul magyar ízeket nekem. Emellett kint a közelben lakott egy magyar család, velük sokszor összejártunk és náluk, magyarosabb ételeket ettünk. Az olasz nyelvvel már egész jól elboldogulok, bár mióta véget ért a bajnokság, azóta nem voltam olaszórán. Ami a jövőt illeti, bármennyire is jól érzem magam a Lazióban, a másodosztályban nem szívesen futballoznék, viszont országot sem akarok váltani. Első külföldi lépcsőfoknak tökéletes választás volt a Lazio, de fejlődésem miatt szeretnék Olaszországon belül továbblépni, az első osztályban maradni. Van érdeklődés, majd meglátjuk mi valósul meg belőle. Ami volt csapatomat, a Haladás-Viktóriát illeti, nagyon szép eredmény a kupaezüst és bajnokságban a negyedik hely is - rászolgáltak a lányok. A mester összerakta a csapatot és nagyon jók a körülmények is, így adott, hogy jövőre akár még jobb eredményeket is elérjenek - továbbra is drukkolok nekik. Örülök a sikerüknek, hisz úgy érzem lélekben mindig a csapat tagja vagyok.

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink