Szombathelyi Haladás


Hétfő esti összecsapás


2022.04.18. 13:00
haladas.hu

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a bajnoki címért, és ezzel együtt a feljutásért harcoló Diósgyőrt fogadja hétfőn 20 órától a Szombathelyi Haladás együttese. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A neten pedig az m4sport.hu oldalon lehet megtekinteni az összecsapást.

Vajon sikerül-e véget vetni a hazai – most már hónapok óta tartó – nyeretlenségi szériának, megszakad-e a több meccs óta tartó 1-0-ás sorminta? A Haladás és a Diósgyőr tavaly novemberben találkozott Miskolcon, ahol 2-0-ra a hazaiak nyertek. Az esélyesség terhe nem a szombathelyiek vállát nyomja, viszont a feljutásért harcoló miskolciak sincsenek kirobbanó formában. Nagy vihart kavart újdonsült edzőjük, Dragan Vukmir érkezése, aki épp az egyik nagy rivális, Szegedtől igazolt hirtelenjében Borsodba, ám az új trénerrel sem sikerült begyűjteniük a három pontot a legutóbbi a Tiszakécske elleni bajnokin. Nem kérdés, hogy mindkét együttes gödörben van, viszont éppen ez teheti érdekessé a hétfő esti derbit. A Haladás legutóbb Ajkán szenvedett vereséget úgy, hogy a 30. percben bekapott gólig egészen jól tartotta magát. Devecseri Szilárd kiállítása azonban végleg megpecsételte a vasiak sorsát.

– Napi két edzéssel készültünk a Diósgyőr elleni találkozónkra – árulta el Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Egy-két játékosunk sérüléssel bajlódik ugyan, de mindenki más fizikálisan egészséges és hadrafogható. A miskolciak rendelkeznek az NB II.-es bajnokság egyik legjobb játékosállományával, valamint az egyik legnagyobb költségvetéssel bíró klub – fogalmazott a tréner, aki nem bocsátkozott részletekbe azzal kapcsolatban, hogy a Haladás defenzív vagy inkább offenzív szellemben lép pályára.

                                                            Gólra, gólokra, győzelemre van szükség

A szombathelyiek jelenleg a hatodik pozíciót foglalják el 46 ponttal, a Diósgyőr pedig második a tabellán 62 egységgel. A DVTK-ban több korábbi Haladás-futballista, Polgár Kristóf, Hegedűs János és Németh Márió is szerepel. A gólvágó Könyves Norbert viszont biztosan nem játszik, a támadó vakbélműtéten esett át.

Ősszel a Diósgyőr 2-0-ra nyert a Hali ellen.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink