Szombathelyi Haladás


Ajkán a Hali


2022.04.09. 12:02
haladas.hu

A labda­rúgó NB II. 32. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás az FC Ajka otthonában lép ­pályára.

Az ajkaiak 35 ponttal a 15. helyen állnak a bajnoki tabellán, mindössze négy ponttal előzik meg a már kiesőhelyen lévő III. Kerületet. Kis Károly vezetőedző együttese nem brillírozik tavasszal, mérlege: három győzelem, két döntetlen és hat vereség. Az elmúlt fordulóban 4-1-re kikaptak Tiszakécskén a Veszprém megyeiek, igaz, korábban ­3-0-ra verték a Dorogot. Olyan, az NB I.-et megjárt ­futballisták szerepelnek Ajkán, mint ­például Heffler Tibor, Présinger Ádám, Szarka Ákos, vagy éppen a korábban Szombathelyen szereplő Gaál Bálint, Dragóner Filip és a télen a vasi megyeszékhelyről Ajkára szerződött Doncsecz Levente. Ami a Haladást illeti, a szombathelyiek 46 ponttal a hatodik helyen állnak és bár mind a hat hazai tavaszi bajnokijukat elveszítették, idegenben még veretlenek. Kétszer nyertek, háromszor döntetlent játszottak, legutóbbi idegenbeli fellépésükön 1-0-ra nyertek Budaörsön. Ősszel a Haladás Tóth-Gábor Kristóf és Monori Norbert góljával a Haladás 2-1-re nyert az Ajka ellen.

- Mindkét csapat számára fontos a három pont megszerzése, ebből adódóan győzni megyünk Ajkára - mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. - Ami ellenfelünket illeti, csakúgy, mint a mezőny többi csapatánál náluk is vannak az első osztályt megjárt játékosok, így például a támadósorban Szarka Ákos és Gaál Bálint. Az Ajka fizikálisan erős, emellett szervezett csapat, fel kell vennünk a kesztyűt. Mivel egy hét alatt a vasárnapi lesz a harmadik bajnokink, így rotálok, olyan játékosok is szerepet kapnak, akik az utóbbi időben kevesebbet futballoztak. Eltiltottuk játékosunk nincs, viszont sérültek igen - majd meglátjuk, közülük kik lesznek bevethetőek. 

                                     Németh Szabolcs reméli, folytatódik a Hali idegenbeli jó sorozata

A 32. forduló további párosítása, vasárnap, 16.00: Pécs–Győr, Szentlőrinc–Soroksár, Budaörs–Budafok. 17.00: Siófok–III. kerület, Kecskemét–Békéscsaba, Szolnok–Nyíregyháza, DVTK–Tiszakécske, Csákvár–Dorog.

Hétfő, 20.00: Vasas–Szeged (Tv: M4 Sport)

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink