Szombathelyi Haladás


Hazai pályán nem megy


2022.03.14. 22:00
PA

Negyedik tavaszi hazai bajnokiját is elveszítette a Szombathelyi Haladás. A mieink 3-2-re kikaptak a Budafoktól.

Szombathelyi Haladás–Budafoki MTE 2-3 (1-1). Szombathely, 848 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Káprály. 
Haladás: Rózsa – Kállai, Guzmics, Németh M. (Devecseri, 61.), Bosnjak – Csilus, Kiss B., Holdampf (Tarján, 79.), Tóth Máté (Horváth R., 64.) – Lencse, Tóth Milán. Edző: Németh Szabolcs. 
Budafok: Oroszi – Vaszicsku, Margitics, Jagodics M., Fótyik – Kotula, Csonka, Zuigéber (Farkas B., 93.), Adorján – Soltész, Szabó L. Edző: Csizmadia Csaba. 
17. perc: Szabó jobbról, éles szögből, 14 méterről a rövid bal felső sarokba bombázott (0-1). 
22. perc: Kiss Bence 15 méterről lőtt kapura, úgy tűnt, Oroszi védi a lövést, de kicsúszott a kezéből a labda, Lencse lecsapott rá, majd a fekvő Oroszi mellett négy méterről a kapu közepébe helyezett (1-1). 
57. perc: Labdát veszítettek a hazaiak a térfelükön, Csonka Zuigéberhez passzolt, a fiatal játékos középről, 20 méterről a bal sarokba lőtt (1-2). 
73. perc: Kállai jobb oldali beadását Tóth Milán hét méterről a jobb sarok felé fejelte, Oroszi ugyan kiütötte a labdát, de már a gólvonalon túlról (2-2). 
84. perc: Zuigéber jobbról középre ívelt labdáját Fótyik két méterről a léc alá bó­lin­totta (2-3). A beadás előtt a labda már teljes terjedelmével elhagyta az alapvonalat, a játékvezető mégis megadta a gólt. 
Közepes tempóban kezdtek a csapatok, egyik kapu sem forgott veszélyben. A hazaiak kezdeményeztek többet, de a budafoki védelem stabilan állt a lábán, sőt, Szabó nagy góljával a fővárosiak szereztek vezetést. Még mielőtt az addig pazarul szurkoló hazai tábor elveszítette volna türelmét, Lencse kiegyenlített. A hazaiak mentek előre, próbálkoztak jobbról, próbálkoztak balról: eredménytelenül.

A szünet után is mindent megtettek a szombathelyiek a vezetés megszerzése érdekében, de sok passzal és kevés fantáziával építették támadásaikat, a vendégek pedig újra előnyhöz jutottak. A vasiaknak muszáj volt kockáztatniuk, ám a kontrákból a vendégek szerezhettek volna gólokat, de ez a hazaiaknak sikerült: Tóth Milán fejesével másodszor is kiegyenlítettek. A hajrá nagy izgalmakat hozott, egyik csapat sem volt elégedett a döntetlennel. A budafokiak tudtak újítani, és újabb gólt szereztek. 
 

További hírek

Megtekintés
Pazar hangulatban vereség

A labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33.fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott az FC Ajkától.
0 0 0 2024.05.19. 22:00
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Szombathelyi Haladás-FC Ajka mérkőzést

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja. Élőben közvetítjük a bajnoki mérkőzést.
1 0 0 2024.05.18. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink