Szombathelyi Haladás


Számít a szurkolókra is


2022.03.11. 22:50
PA

Horváth Rajmund Tiszakécskén az 59. percben állt be és a 68. percben remek támadás után kiegyenlített.

Csapatunk saját nevelésű támadója, a csereként beálló Horváth Rajmund remek góllal egyenlített Tiszakécskén. A 18 éves futballista a bajnokságban eddig 14-szer kezdőként, 12 alkalommal csereként állt be, négy gólt szerzett. 

- Úgy érzem mi domináltunk a mérkőzésen, ám szerencsétlen gólt kaptunk - az utóbbi időben amúgy sincs mellettünk a szerencse - mondta Horváth Rajmund. - Noha csereként kaptam lehetőséget, jó volt beállni. Ezúttal nem csatárként szerepeltem, kicsit hátrább futballoztam. A mester azt kérte tőlem, hogy vállaljam fel az egy az egy elleni szituációkat, dinamikusan futballozzak, passzoljak, cselezzek bátran. 

- A gólod előtt Lencse László váratlan megoldással, sarokkal hozott játékba. Mennyire számítottál erre a passzra?

- Lencse rutinos és jó futballista, az ő játékában benne vannak az ilyen megoldások. Ezt megelőzően Kiss Bence dobta be neki a labdát, Laci sarokkal továbtette két védő között, arra figyeltem, hogy ne legyek lesen, majd a rövid sarkot céloztam meg. Holczer ugyan még beleért a sarkával a lövésbe, de nem tudta védeni a lövést. Ezután is nálunk volt a labda, mélységi passzokal, beindulásokkal próbálkoztunk, ellenfelünk inkább kontrázott. Voltak lehetőségeink, sajnos ezeket nem tudtuk kihasználni - ilyen peridódusban vagyunk, szinte semmi sem megy be. Hiányérzetem maradt, két pontot otthagytunk, Viszont az biztató volt, hogy láttam azt a tüzet, amit az őszi mérkőzéseken is megvolt, az utóbbi meccseken viszont valamiért nem. A rutinos játékosok segítették a fiatalokat, igaz, ez eddig is így volt.

                                                                    Horváth Rajmundot nehéz megállítani

- Mennyire vagy elégedett az eddigi teljesítményeddel, a négy góloddal?

- Annak orülök, hogy amikor keretben voltam, mindig pályára léptem. Mivel ez az első olyan bajnoki évem, amikor rendszeresen lehetőséget kapok, így a négy gólt - és mellett öt gólpassz - szerintem nem rossz mutató. De nem lehetek igazán elégedett magammal, hiszen több gólom is lehetne - megvoltak hozzá a helyzeteim.

- Hétfőn a Budafokot fogadjuk. Meglesz az első tavaszi győzelmünk?

- Erre készülünk! Még semmi sincs veszve, van hátra 11 forduló, minél több meccset meg kell nyernünk. Ősszel jó szériát produkáltunk, tavasszal ez eddig nem sikerült, de arra készüljünk, hogy forduljon a kocka. Szükségünk van szurkolóink támogatására, együtt sírunk, együtt nevetünk - hiszem, hogy hétfőn este tíz óra magasságában utóbbira lesz okunk. Ők is a Haladás részei, arra kérem őket, minél többen jöjjenek ki és drukkoljanak nekünk.

További hírek

Megtekintés
Pazar hangulatban vereség

A labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33.fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott az FC Ajkától.
0 0 0 2024.05.19. 22:00
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Szombathelyi Haladás-FC Ajka mérkőzést

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja. Élőben közvetítjük a bajnoki mérkőzést.
1 0 0 2024.05.18. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink