Szombathelyi Haladás


Idegenben továbbra is veretlenül


2022.03.09. 19:55
PA

A labdarúgó NB II. 27. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett a Tiszakécske vendégeként.

Tiszakécske LC–Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0). Tiszakécske, 250 néző,  NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Nazsa.

Tiszakécske: Holczer– Máté Zs., Csáki, Uzoma (Farkas, 61.) – Erdei (Pongrácz, 91.), Kovács B., Kosznovszky, Simon M., Balázs – Gyurján, Beliczky (Kalmár, 69.). Edző: Visinka Ede.

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Simut, Guzmics, Németh M., Bosnjak (Devecseri, 85.) – Csilus, Holdampf, Szekér (Horváth R., 59.), Kiss B. (Doktorics, 85.)  – Lencse (Tóth-Gábor, 91.), Szijjártó (Monori 59.). Edző: Németh Szabolcs.

31.perc: Szekér szerzett labdát, Lencséhez passzolt, a támadó 12 méterről, balról leadott lövését Holczer hárította

40. perc: Bal oldali támadás végén Beliczky kilenc méteres lövését védte Rózsa. .

45+1. perc: Simon bal oldali szögletét Rózsa éppen Kovács elé ütötte, a középpályás jobbról, kapásból, négy méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

68. perc: Lencse két játékos között sarokkal Horváthoz passzolt, a támadó éles szögből, balról, négy méterről Holczer lábai között a rövid, jobb sarokba lőtt (1-1).

A Haladásban Kiss Bence meggyógyult és letöltötte öt sárga lapos eltiltását Devecseri Szilárd is. Négyen hiányoztak: Kállai Kevin sérülés, Csató Martin és Pataki Márk betegség, míg a házi gólkirály Tóh Milán öt sárga lap miatt nem léphetett pályára.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, olyannyira, hogy öt perc elteltével már mindkét csapatból kapott egy-egy játékos sárga lapot – a vasiak részéről  Lencsét figyelmeztette a játékvezető. Változatos  volt a meccs, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. Aztán átvette az irányítást a Haladás, ám hiába építette fel sok passzal támadásait, a tizenhatos előtt a vasiak nem boldogultak a tiszakécskei védőkkel. Fél óra elteltével vezetést szerezhetett volna a Haladás, de Lencse lövését Holczer védte. Egykapuzott a szombathelyi csapat, de a betömörülő hazai védők mellett, között kevésbé boldogult. Sőt, a hajrában kontrákból a hazaiak voltak veszélyesebbek, majd a játékrész utolsó momentumából, egy szögletet követően megszerezték a vezetést is.

Szünet után is a tiszta zöldben futballozó vendégek irányították a játékot, a hazaiak kontrákkal próbálkoztak. Ám a vasiak sok labdát eladtak ellenfelük térfelén, így nem tudtak helyzetbe kerülni. Aztán egy szép akció után a csereként beállt Horváth Rajmund kiegyenlített. A gól felpörgette a vendégeket, rátettek egy lapáttal, felgyorsult a játékuk. Ám a támadásokat nem tudták pontosan befejezni. A tiszakécskeiek az ellentámadásokban bíztak leginkább, nem is ok nélkül, néhány veszélyes akcióból eljutottak Rózsa kapujáig. A hajrában hullámzott, izgalmas volt a játék, mindkét csapat a győzelemre hajtott – ám mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. Az utolsó percekben a vendégek teljesen beszorították ellenfelüket, Guzmics is felment a támadásokat segíteni – mindhiába.

Küzdelmes, olykor kemény mérkőzésen a többet támadó Haladás közelebb állt a győzelemhez. Pozitívum, hogy a mieink tavasszal idegenben továbbra is veretlenek.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink