Szombathelyi Haladás


(Csapat)egységben az erő


2022.01.11. 10:00
Pum András

A Szombathelyi Haladás kapitánya, Németh Milán szerint együttesünk sikerének fő titka a kiváló csapategység.

Németh Milán az ősszel lejátszott 20 bajnokiból 18 alkalommal kezdőként lépett pályára és védő létére két gólt is szerzett - a Szeged ellen szerzett távoli, győztes bombagólját azóta is elmegetik a szurkolók. Ráadásul a rutinos, 33 éves védőt nyáron a játékostársak a Szombathelyi Haladás csapatkapitányává választották. 

- Nagyon motivál, hogy a Haladás csapatkapitánya lehetek, úgy érzem ennyi idős koromra már megértem erre a megtisztelő titulusra - szükségem is volt erre az impulzusra, pluszmotivációra - mondta Németh Milán. - Amellett, hogy büszke vagyok arra, hogy helyiként a Haladásban futballozhatok, a csapatkapitánysággal egy álmom vált valóra. Mindent megteszek azért, hogy becsülettel helytálljak és megfeleljek a feladatnak. Mind a játékostársak, mind pedig a szakmai stáb részéről pozitívak a visszajelzések, emellett a pályán nyújtott teljesítményemen is lendített a kapitányság. Sok fiatal játékos van a keretben, úgy érzem megtaláltam velük a közös hangot, tudok rájuk hatni. Csapatunk sikerének fő titka, hogy mindenki egyirányba húzza azt a bizonyos szekeret. Pályafutásom során több csapatban is szerepeltem, sok játékossal futballoztam együtt, de ilyen összetartó közösség, mint a mostani Haladás, sehol sem volt. Kiváló az összhang a játékosok és a stáb között is. Nincs egyénieskedés, mindenkinek a csapat a legfontosabb. Mi, rutinos játékosok segítjük a fiatalokat, ugyanakkor ez fordítva is működik: ha valamire szükségünk van, a fiatalok is segítenek nekünk. Noha közel 150 NB I-es meccsem van, szívesen odamegyek bármelyik fiatalhoz, ha szüksége van a tanácsomra. Nyáron ilyen szempontból is nagyon jól el lett találva a keret összetétele, ráadásul most Lencse László érkeztével tovább erősödtünk. Habár még csak rövid ideje dolgozik velünk Laci, az már az első tréningen kiderült, hogy nem levezetni érkezett, rendesen beleállt a munkába, rutinja, gólérzékenysége óriási segítség lehet csapatunk számára. 

- Kemény héten vagyunk túl, szerencsére a téli szünetre kapott egyéni edzéstervnek köszönhetően nem a nulláról kezdett elkezdeni a felkészülést, úgy láttam, mindenki lelkiismereten megcsinálta az előrírt melót - folytatta Németh. - A hónap végén pedig már bajnokit játszunk: nem is baj, hogy ilyen rövid a felkészülés, hiszen hosszú hetekig csak edzeni és edzeni elég monoton tud lenni. Így viszont már a felkészülés elejét megnyomtuk, senki sem lazsál, mindannyian minden edzésen mindent beleadunk.

                                                                       Németh Milán a védelem egyik oszlopa

- Voltál már jónéhény külföldi edzőtáborban, mit vársz a jövő heti, horvátországi napoktól?

- Ez az edzőtábor elsősorban arról szól majd, hogy kemény csapatok ellen hasznos felkészülési meccseket vívunk. Emellett a frissítésen lesz a fő hangsúly. Mindenképpen hasznosak az ilyen napok, hiszen edzések után is együtt vagyunk, jobban megismerük a másikat. És persze semmi mással nem kell foglalkoznunk, csak a munkával, semmi sem tereli el a figyelmünket.

- Megkerülhetetlen kérdés...Mit vársz a Halitól tavasszal?

- Számomra nincs olyan, hogy lehetetlen. Csakúgy mint a többiek, én is a legtöbbet akarom kihozni az előttünk álló hónapokból. Kiélezett bajnokságra számítok, fontos, hogy a hazai meccseket húzzuk be. Már csak azért is, mert a riválisokkal Szombathelyen játszunk, ezért duplán fontos, hogy a rangadókon jól szerepeljünk. Szurkolóink eddig is nagy segítséget jelentettek, számítunk rájuk tavasszal - velük együtt sikerülhet!

 

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink