Szombathelyi Haladás


A visszatérő


2022.01.09. 20:10
PA

Csapatunk támadója, Monori Norbert a zsámbéki művüfüves pályaavató-mérkőzésen korábbi együttese ellen lépett pályára.

Monori Norbert tavaly nyáron, a Komárom-Esztergom megyei I. osztályú Zsámbéktól igazolt Szombathelyre. Korábbi, szintén zöld-fehér csapatánál 24 bajnokin 43 gólt szerzett, amivel a csoport gólkirálya lett és a csoport legjobb játékosának is megválasztották. A 22 éves futballista ősszel két szinttel feljebb, az NB II.-ben, csapatunkban sem vallott szégyent, egyszer volt kezdő, 14 alkalommal csereként szállt be, három gólt szerzett. Szombaton pedig - ha csak egy meccs erejéig - de visszatért korábbi együtteséhez, immáron ellenfélként. A Zsámbék ugyanis a műfüves pályaavató mérkőzésére a Szombathelyi Haladás hívta meg. Csapatunk 4-1-re nyert a Zsámbék ellen.

- A két klub, a két edző között megmaradt a kapcsolat, úgyhogy nem volt véletlen, hogy korábbi együttesem a jelenlegit hívta meg a pályaavatóra - mondta Monori Norbert. - Örültem, hogy láttam, továbbra is milyen remek kis közösség a zsámbéki, ugyanakkor kicsit szomorú vagyok a teljesítményem miatt - többet vártam magamtól. Meg akartam mutatni, hogy sokat fejlődtem a Haladásban. Korábbi edzőm, Bodó László azonban a meccs után megnyugtatott, azt mondta, így is látta, hogy fejlődtem, Többször is helyzetbe kerültem, fejjel, lábbal is volt lehetőségem kapuba találni, sőt, egy lesgólt is szereztem. Érvényeset sajnos nem. Mindenesetre azt jó volt látni - hogy korábbi együttesemet is dicsérjem - hogy a hazaiak mindent megtettek, hogy egy Haladás-szintű gárda életét megnehezítsék. Különösen az első félidőben játszottak jól. Emellett a kapusuk is parádézott, szerintem tízesre védett. Összességében nagyon jól éreztem magam, amikor mentünk ki a pályára, mindenki boldog volt, hogy Hali-mezben láthatott. "Szia Norbi, jó, hogy itt vagy" - ilyen és ehhez hasonló bátorításokat kaptam a hazai szurkolóktól. Rendkívül jólesett az elismerésük, hozzáteszem: ugyanezt a szeretet a Haladás-szurkolóktól is megkapom Szombathelyen.

- Említetted, hogy nem ment úgy a játék, ahogy elképzelted. Tegyük hozzá: kemény edzéseken vagytok túl - ezt Németh Szabocs is említette.

- Ez így van. Az első héten nyolc tréningünk volt, erőnléti edzések összátékokkal, érhető, hogy nem voltunk a legfrisebbek. Egyébként sem egyszerű három hét pihenő után visszaszokni az edzésekbe. Igen, a fáradtság szerintem is érződött a csapat játékán is.

                                                     Monori Norbert három gólt szerzett ősszel

- Rajtad kívül Lencse, Délczeg, Tóth Milán, Horváth Rajmund, Tóth-Gábor, Szijjártó is bevethető csatárként. Heten vagytok két, maximum három helyre. Hogy látod a csapatbakerülési esélyeidet? Aki ismeri Németh Szabolcsot, tudja, nála nincsenek bérelt posztok, az játszik, aki jól teljesít.

- Mióta itt vagyok, nagy a versengés a csapatbakerülésért, úgyhogy ez végülis nem újdonság - Lencse László érkeztével most többen lettünk. Örülök, hogy a rutinos játékos hozzánk igazolt, elismerésre méltó, remek múltja van, biztos vagyok bent, ilyen kaliberű futballista sokat lendít a csapaton, a fiataloknak pedig tapasztalatával, rutinjával tud segíteni. Jómagam pedig mindent megteszek az edzéseken és a meccseken, hogy minél több lehetőséget kapjak.

- Mennyire vagy elégedett az őszi teljeseítményeddel? 

- Természetemből adódóan soha nem vagyok elégedett - így az őszi produkciómmal sem lehetek. Ha csak arra gondolok, hány helyzetem volt, amiket kihagytam, már mérges leszek. Igyekeztem felvenni az NB II. ritmusát, nem volt könnyű. Itt minden edzés, minden meccs úgymond háború, mindig nyerni akarnak a játékosok - mindegy, hogy edzésről vagy bajnokiról beszélünk. Arra talán büszke lehetek, hogy első másodosztályú félévemben három gólt szereztem, de tavasszal többet várok magamtól. Van egyfajta görcsösség is bennem, amit le kellene végre vetkőznöm. Mivel a megyei I.osztályból érkeztem, úgy érzem, nem elég száz százalékot nyújtanom, hanem kétszáz százalékra van szükség. Fontos, hogy ne kapkodjak, ne siettessem a pályán a dolgokat. Ugyanakkor gyakran sikerült helyzetbe kerülnöm, de ahogy említettem is, a helyzetkihasználáson csiszolnom kell. És az erőnlétemen is van mit javítanom. 

- Hamarosan folytatódik a bajnokság. Mit vársz a Halitól tavasszal?

- Komoly céljaink vannak. Szerintem elég jó őszt produkáltunk, reménykedek a hasonló, vagy még jobb tavaszi szereplésben. De messze még a bajnokság vége. Konkrét helyezést nem mondanék, inkább azt, mindent megteszünk, hogy szurkolóink büszkék legyenek ránk!

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink