Szombathelyi Haladás


Remek kulcspassz, biztos büntető


2021.12.08. 16:50
PA

A Szombathelyi Haladás támadója, Horváth Rajmund döntő érdemeket szerzett a Szolnok elleni győzelemben. Az első gól előtt sarokkal szöktette Mocsit, a második találatnál pedig kipókhálózta a jobb felső sarkot.

Parádés mozdulat volt. A  múlt vasárnapi Haladás-Szolnok bajnoki 44. percében Horváth Rajmund ballal, sarokkal tette vissza a labdát Mocsi Attilának, aki beadott, Kiss Bence pedig remek lövéssel megszerezte a vezetést csapatunk számára.

Parádés mozdulat volt. Ahogy Horváth Rajmund a meccs 68. percében a Mocsi buktatásáért megítélt tizenegyest a balra mozduló kapus mellett a jobb felső sarokba vágta - Kovács Péternek esélye sem volt a hárításra. Emlékezhetünk: az utóbbi időben jónéhány büntetőt elrontottunk. 

- A meccs elején mi domináltunk, a Szolnok csak védekezett és néhány előrevágott labda után próbált meg helyzetet kialakítani - ám hátul stabilak voltunk, így nem forgott veszélyben a kapunk - mondta Horváth Rajmund. - Elöl pedig sokat passzoltunk, kerestük, hol tudjuk megbontani a vendégek védelmét és voltak átlövéseink is. Az első gól előtt Mocsinak nyitottam a szélre, s mivel a passza a bal lábamra jött és mert ballábas vagyok, így legbiztosabban éppen sarokkal tudtam visszatenni neki a labdát. A tizenegyes előtt pedig Kiss Bence megkérdezte tőlem, hogy berúgom-e, mondtam, hogy igen. Erőből lőttem, hogyha a kapus beleérne, akkor se védhesse. Utánpótlásban már lőttem tizenegyeseket, szóval nem remegett a lábam most sem. Egyébként az első félidőben volt két tizenegyesgyanús szituáció, az egyiknél pont ellenem szabálytalankodtak, azokat nem fújta be a bíró, Mocsi buktatását már igen. A második gólunk után is mi domináltunk,sajnos a 75. percben nem szabadítottunk fel, a Szolnok pedig szépített. Ezután voltak kontráink, amelyekből ha egyet góllal fejezünk be, lezárhattuk volna a meccset. Noha a 2-1 szoros eredmény, a játék képe alapján mégsem volt szoros meccs. Védőink hátul kiválóan megoldották feladatukat, mi pedig elöl igyekeztünk gólveszélyesen futballozni.

                        Horváth Rajmund szép büntetőgólja után éppen kifutni készül a világból

A 18 esztendős csatár az idei bajnokságban 11 alkalommal volt kezdő, 8-szor csereként állt be, három gólt szerzett. Vajon elégedett góljai számával?

- Fiatalon ez az első szezonom, úgyhogy szerintem nem rossz mutató, pláne, hogy volt négy-öt gólpasszom is. Szóval próbálok hozzájárulni a csapat eredményességéhez, persze az is igaz, hogy még rúghattam volna gólokat, ám  több helyzetem is kimaradt az ősszel.

Vasárnap az idei utolsó bajnokin a Pécs érkezik hozzánk.

- Nem számítok könnyű meccsre - szögezte le Horváth. - Sok múlik azon, hogy korán vezetést tudunk-e szerezni vagy sem. Biztos vagyok bent, hogy hátul ezúttal is stabilak leszünk, elöl pedig az egy-egy elleni szituációkban is lehet keresnivalónk. Helyzeteink biztos lesznek, ha jó százalékban használjuk ki lehetőségeinket, akkor szépen, győzelemmel zárjuk az évet. 

 

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00
Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink