Szombathelyi Haladás


Minden poszton otthon


2021.12.06. 22:30
Pum András

A Szombathelyi Haladás védője, Mocsi Attila a számára idegen poszton is gólpasszal és kiharcolt büntetővel járult hozzá csapatunk sikeréhez.

Sérülések, betegségek miatt több játékosát is nélkülözte Németh Szabolcs, a zöld-fehérek vezetőedzője a Szolnoki MÁV FC (2-1) elleni bajnokin. Így például a jobbhátvéd Kállai Kevin sérülés miatt nem léphetett pályára – Németh Szabolcs az eredendően belső védőt, az U21-es válogatott Mocsi Attilát állította a helyére. Nem először. Mocsi már a diósgyőri, majd a kecskeméti bajnokin is ugyanezen a poszton szerepelt – Kállai ugyanis akkor sem tudott játszani. Nos, Mocsi a számára idegen helyen a Szolnok ellen a mezőny egyik legjobbja volt, remekül kapcsolódott be a támadásokba. Az első találat előtt gólpasszt adott, a másodiknál pedig a 21 esztendős futballistát buktatták tizenegyest érően.

- Kevin a Diósgyőr ellen öt sárga lapos volt, Kecskeméten sérülés miatt hiányzott és mivel nem jött teljesen rendbe vasárnapra sem, a mester ismét nekem szavazott bizalmat a védelem jobb oldalán – mondta Mocsi Attila. – A diósgyőri meccset megelőzően egyébként sohasem játszottam ezen a poszton. Elsősorban védekezésben volt furcsább, a széleken fürgébb játékosok futballoznak, mint középen, de igyekeztem megoldani a feladatomat. A támadásokba pedig értelemszerűen be kellett lépnem és minél többször a kapu elé lőnöm a labdát. Az első gólunkat megelőzően már volt három beadásom, azokból nem született gól, de nem adtam fel – a negyedik már eredményes volt. Horváth Rajmundhoz passzoltam, aki sarokkal remekül visszatette elém a labdát, láttam, hogy bent vannak üresen érkező játékosaink. Bepasszoltam, Kiss Bence pedig gyönyörűen befejezte az akciót. A tizenegyes előtt Holdampf Gergőhöz került a labda és mivel üres terület volt előttem, kiabáltam neki, hogy passzoljon. Remekül átforgatta a labdát, kicsit rosszul vettem át, de sikerült megtolnom és betörnöm a tizenhatoson belülre, ahol a védőm, ha minimálisan is, de buktatott. Horváth Rajmund pedig biztosan belőtte a tizenegyest. Sajnos a hajrában egy védelmi hiba után szépítettek a vendégek, emiatt kicsit idegessé vált a játékunk. És bár a szolnokiak próbálkoztak, de nem emlékszem, hogy Rózsa Daninak védenie kellett volna. Az első félidőben pedig uraltuk a játékot, úgyhogy úgy gondolom, nagyon magabiztosan és megérdemelten nyertünk. Ami a saját teljesítményemet illeti, több jobb, minőségibb beadásom volt, mint korábban – például – a diósgyőri meccsen. Nem tudom vasárnap milyen szerepet szám nekem Németh Szabolcs, de bárhová is állít, igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani.

                    A tizenegyest megelőző pillanatok, Mocsi Attila már előnyben védőjével szemben

Vasárnap 17 órakor az idei utolsó bajnokin a Pécs érkezik a Rohonci útra.

- A pécsiek tavaly jól szerepeltek, idén kicsit visszaesett a teljesítményük, holott a keretük nagyon nem változott – jelezte a felvidéki születésű védő. – Kiszámíthatatlan és veszélyes csapattal játszunk. Hátul gól nélkül le kell hoznunk a meccset, elöl pedig az adódó helyzetekből legalább egyet muszáj kihasználnunk – és már meg is van a három pont. Ebben az esetben a dobogón, jó pozícióból várhatnánk a tavaszi folytatást.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink