Szombathelyi Haladás


Jól teljesített a Haladás-Viktória


2021.12.02. 23:10
PA

A középmezőny elejéről, a negyedik helyről várja a tavaszi folytatást a Haladás-Viktória FC.

Kilenc játékost igazolt nyáron a Haladás-Viktória FC együttese, igaz, közülük Andronyi Réka és Juhász Enikő egyelőre az utánpótláscsapatokat erősíti. Ám Sweatman, Koprena, Nagy Vanessza, Urbán Viktória szerződtetése így is telitalálatnak bizonyult, miként jó húzás volt a menedzsment részéről Vladulescu későbbi leigazolása. Székely Tibor együttese jól szerepelt az eltelt 12 fordulóban, négy győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel a nyolccsapatos mezőny negyedik helyén várja a március 19-i, tavaszi folytatást. A mieink 17 gólt szereztek ősszel, legeredményesebb játékosunk a négy találatnál járó jamaikai Sweatman.

– Nagyon erős mezőny jött össze ebben a bajnokságban, ami kifejezetten jó, mert segíti a honi női labdarúgás fejlődését – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője. – A Soroksár és a Puskás Akadémia is magabiztosan nyerte meg a másodosztályt, utóbbi csapat pedig remekül igazolt a nyáron. A Győr nagyon megerősödött, az FTC-nél voltak kisebb-nagyobb gondok, de az edzőváltás után produkáltak egy hétmeccses sorozatot, melyen pontot sem veszítettek. Az MTK teljesítménye kicsit hullámzott, de ettől még erős csapat. Emellett a női futball az akadémiák létrejöttével előrelépett. Ami minket illet, jó felkészülés után jól rajtoltunk, utána hullámvölgybe kerültünk. Sajnos betegségek, sérülések miatt rengeteg játékosunk kiesett, és nem rendelkezünk olyan kerettel, hogy ezt ne éreztük volna meg. Ekkorra az akadémiánknak köszönhetően a fiatalokhoz nyúltunk, akik ugyan még nem kész játékosok, de bizonyították, hogy szépen fejlődnek és ígéretes jövő előtt állnak. Arra legalább jó volt ez az egyébként nehéz időszak, hogy őket bedobhattuk a mély vízbe és bebizonyították: lehet rájuk számítani. Az akadémia és Markó Edina végig nagy segítségünkre volt, ha ők nincsenek, lehet, hogy néhány meccsen ki sem tudunk állni. Aztán szép lassan kiegészültünk és az utolsó mérkőzéseken ismét jöttek az eredmények. Az ősz egészét nézve legjobban a Győr (2-0) elleni szezonnyitó, aztán az Astra (3-0), a Diósgyőr (2-2) elleni idegenbeli és az FTC (1-1) elleni utolsó, hazai meccs tetszett. De elégedett lehetek a Soroksár (3-1) és az Astra (2-1) elleni hazai összecsapással is. Többször is hátrányból egyenlítettünk vagy nyertük meg a találkozókat: szerintem a mezőnyben mi fordítottuk meg legtöbbször vert állásból a meccset. Ez a lányok mentális és fizikai erejét mutatja. A játékosok vevők voltak a munkára, és mivel jöttek az eredmények is, látták, van értelme dolgozni. Egyénileg valamennyi játékos beletette a közösbe a maga munkáját, teljesítményét, de külön kiemelném Bíró Barbarát, Balogh Henriettát és számomra a szezon felfedezettjét, Urbán Viktóriát. Összességében a megszerzett 15 pont és a negyedik hely a realitás a csapat számára. Azonban ha télen sikerülne erősítenünk, merészebb álmaink is lehetnek.

Az őszi szezon ugyan már november 20-án véget ért, de a szombathelyi csapat nem állt le az edzésekkel.

– Nem tartom szerencsésnek, hogy csak március 19-én, négy hónap szünet után folytatódik a bajnokság – szögezte le a vezetőedző. – Alkalmazkodunk a helyzethez, de az utolsó meccs óta edzésben vagyunk, van, akinél a technikát javítjuk, van akinél az erőnlétet. Összesen három hétig tart ez az időszak, majd egy hétig otthon dolgoznak a lányok, aztán három hét pihenőt kapnak. Január 10-én már odahaza elkezdik az egyéni tréningeket, az első edzést pedig 17-én tartjuk. Izgalmas tavasz előtt állunk és ha fejlődnek a csapatok, akkor fejlődik a női labdarúgás is.

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink