Szombathelyi Haladás


Kevin után Zalán: két Kállai a Haladásban


2021.11.03. 14:30
Pum András

A DVTK-ban nevelkedett Kállai Zalán hétfőn éppen Diósgyőrben debütált bajnoki-mérkőzésen a Szombathelyi Haladásban.

Duplán érdekes mérkőzés elé nézett Diósgyőrben a támadószekció több posztján is bevethető Kállai Zalán. A 17 éves futballista ugyanis a DVTK-ban nevelkedett, majd 2013-ban került Szombathelyre a Lurkó UFC-hez, onnan az Illés Akadémiára. Kállai a hétfői, diósgyőri bajnokin a kispadon kezdett, majd a második félidőre küldte pályára Németh Szabolcs vezetőedző. A kisebbik Kállai - bátyja, Kevin szintén a Haladás futballistája - tehát éppen Diósgyőrben mutatkozott be bajnoki-mérkőzésen a Szombathelyi Haladásban. Tétmeccsen már múlt szerdán, a Gyirmót elleni Magyar Kupa-meccsen is szerepelt, azt megelőzően pedig a Lendva elleni felkészülési-mérkőzésen lépett pályára először a Haladásban.

- Nagyon bíztam abban, hogy pályára léphetek Diósgyőrben, őszintén szólva elsősorban a fiatalszabály miatt reménykedhettem ebben – mondta Kállai Zalán. – A második félidőre pályára is küldött Németh Szabolcs, vezetőedzőnk elsősorban azt várta tőlem – és a szintén becserélt Monori Norberttől - hogy gólt szerezzünk. Sajnos a kiállítás átírta az egészet, emberhátrányban a csapatnak és nekem is nehezebb dolgom volt. Ennek ellenére úgy éreztem, jól ment a játék. Nagy a különbség az U19-es és a felnőttbajnokság között. Sokkal gyorsabban kell gondolkodni, gyorsabban futballozni, keményebbek az ütközések és a párharcok is. De ahogy említettem is, nem volt gondom, szerintem felvettem a kesztyűt. Örülök annak, hogy bajnokin is debütálhattam a Haladásban, viszont nagyon csalódott vagyok a vereség miatt. Nyolc éve kerültem Diósgyőrből Szombathelyre, preztízs volt számomra a meccs.

                                 Kállai Zalán immáron bajnokin is bemutatkozott a Haladásban

- Nem bosszantott, hogy bátyád, Kevin eltiltás miatt pont most nem játszhatott? Két Kállai szerepelhetett volna…

- Természetesen nagyon jó lett volna együtt futballozni, de hiszem, a jövőben erre meglesz a lehetőségünk. Akár már vasárnap a Csákvár ellen. Bízom bent, hogy ismét szerepet kapok a bajnokin.

- Hogy érzed magad a Haladásban?

- Három hete edzek a felnőttcsapattal, remekül érzem magam, persze megkönnyítette a beilleszkedésemet, hogy Kevinre mindig számíthatok és rajta kívül is vannak még korábbi akadémisták. Úgy érzem, befogadott a csapat.

- A közelmúltban a spanyol Getafe CF korosztályos, U19-es csapatánál szerepeltél próbajátékon. Lesz folytatás?Illetve, hogy megy a spanyol nyelv?

- Egyelőre annyit tudok, hogy jó benyomást tettem, úgyhogy a közeljövőben ismét kiutazom Madridba - aztán majd kiderül, hogy alakulnak a dolgaim. A spanyol nehéz nyelv, de remélem, hogy szükségem lesz rá...

További hírek

Megtekintés
Összeállt a Haladás szezonzáró stábja

A Klub Vezetősége azonnal megtette a szükséges lépéseket, hogy a Vasas elleni mérkőzésre megfelelően tudjon készülni a csapat.
0 0 0 2024.05.07. 15:05
Megtekintés
Jovic lemondott

A Szombathelyi Haladás NB II-es férfi labdarúgócsapatának vezetőedzője Aleksandar Jovic 2024. május 6-án, azonnali hatállyal benyújtotta lemondását, melyet a Klub Vezetősége elfogadott.
0 0 0 2024.05.07. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink