Szombathelyi Haladás


Helytállt női csapatunk


2021.10.30. 17:40
haladas.hu

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 9. fordulójában a több kulcsjátékosát nélkülöző Haladás-Viktória FC nagy küzdelemben maradt alul az MTK ellen.

Haladás-Viktória FC-MTK Budapest 0-2 (0-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.

Haladás-Viktória: Bíró – Kováts, Balogh, Németh Zs., Urbán – Németh A., Koprena (Nagy D., 67.), Herczeg, Vladulescu - Szil, Bódai (Németh M., 52.). Edző: Székely Tibor.

MTK: Varga – Vajda (Palkovics, 85.), Curless, Boyle, Bokor – Stefán (Farádi-Szabó, 90.), Vachter, Pinczi, Legendás (Stephens, 79.) - Nagy V., Milunovic. Edző: Farkas Attila.

A szombathelyi csapatban sérülés és különböző okok miatt öt alapember, Kovács Virág, Horti Bogi, Gődér Brigitta, Marlo Sweatman és Nagy Vanessza is hiányzott. Először szerepelt kezdőként a hazaiaknál a 16 éves Kováts Anna. Az első támadásukat góllal fejezték be a vendégek, jobb oldali beadás után Milunovic hat méterről lőtt a jobb sarokba (0-1). Fölényben futballoztak a vendégek az erősen tartalékos szombathelyiek ellen, a labda főleg a hazaiak térfelén pattogott. A vasiak néhány kontrát ugyan vezettek, de a kék-fehérek irányították a játékot, ám az utolsó passzokat rendre elrontották. A 32. percben Stefán 18 méteres lövését tolta szögletre Bíró. A 44. percben Koprena került egy támadáson belül többször is helyzetbe, de lövését kétszer a kapus védte, végül a bosnyák támadó 12 méterről a jobb sarok mellé lőtt.

Szünet után Szil nyolcméteres fejesét hárította Varga. Ezt leszámítva azonban a vendégek domináltak, a vasiak hősiesen védekeztek. A 60. percben Milunovic jobbról, 10 méterről a jobb sarok mellé lőtt. A 72. percben Vachter került ziccerbe, de Bíró remek kivetődéssel leszedte a támadó lábáról a labdát. A hajrában a hazaiak is vezettek néhány veszélyes akciót, aztán a 90. percben a másik oldalon Nagy Virág találta el a felső lécet. Aztán a 92. percben Vachter  jobbról, 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2).

Küzdelmes mérkőzésen a meglehetősen tartalékos szombathelyi együttes derekasan helytállt

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink