Szombathelyi Haladás


Kirobbanthatatlanul


2021.10.12. 19:30
Pum András

A Szombathelyi Haladás saját nevelésű játékosa, Kállai Kevin korábban középpályásként szerepelt, az idei bajnokságban jobb oldali védőként segíti a csapatot.

Kállai Kevin kirobbanthatatlan a jobb oldali védő posztról. A mindössze 19 esztendős, az Illés Akadémián nevelkedett futballista mind a 11 bajnokin kezdő volt. Érdekesség, hogy az elmúlt bajnokságban Mátyus Jánosnál összesen 15 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, ez a szám a 2021/22-es bajnokságban tehát már most 11. Pedig a kispadon ott vár posztján bevetésre például Tóth Dávid is, ám Kállai remekül futballozik, a csapat egyik erőssége. Nagy szerepe van abban is, hogy együttesünk még nem kapott akciógólt a bajnokságban. Ahhoz képest, hogy az elmúlt szezonban jobb oldali középpályásként szerepelt, egyáltalán nem idegen számára, hogy egy csapatrésszel hátrábbról segíti a zöld-fehéreket.

- Érzem a mester bizalmát, úgy gondolom, nem is lehet panasz a teljesítményemre, igyekszem minden meccsen maximálisan odatenni magam – mondta Kállai. – Az Illés Akadémián középpályás voltam, csakúgy, mint a tavalyi bajnokságban, de hamar megszoktam az új posztomat is. Annyiban előnyt is jelent, hogy mivel korábban előbbre futballoztam, tudok a velem szemben jövő ellenfelem fejével gondolkodni, hogy merre cselez, mi várható tőle az adott szituációban. Összeállt a csapatvédekezésünk és a hátsó védekezésünk is, meccsről-meccsre stabilabbak vagyunk, mindennél többet elmond, hogy nem kaptunk akciógólt. Az nem téma az öltözőben, hogy meddig lehet ezt a szép sorozatot kinyújtani, nem erre, nem rekordra hajtunk, „csupán” az a cél, hogy lehetőleg ne kapjunk gólt a meccsen és akkor nagy baj már nem lehet. S az is cél, hogy a tabella élén maradjunk, nem titok, a feljutás lebeg a szemünk előtt. Úgy érzem, több, kimondottan jó mérkőzésem is volt, ide sorolnám a Nyíregyháza elleni balmazújvárosi, a Tiszakécske, a Békéscsaba és a legutóbbi, Budaörs elleni hazai meccsünket. Ezeken az összecsapásokon nem csak a csapatnak, hanem nekem is jól ment a játék. Egy meccs lóg ki a sorból, a Szentlőrinc ellen Kaposváron nem úgy futballoztunk, ahogy tudunk.

                                                          Kállai Kevin bejátssza a pálya jobb oldalát

- Mi a mostani Haladás erőssége a pályán? Mondj kérlek három jellemzőt a Hali játékéra.

- Sokat passzolunk, jó, kombinálunk és gyorsan futballozunk. Emellett kiváló a csapategység.

- Milyen tréner Németh Szabolcs?

- Korábban nem volt edzőm az Illés Akadémián, a Haladásnál dolgozok vele először. Szakmailag nagyon jó és alapos edző, ráadásul remekül kiegészítik egymást Sipos Norberttel, akinek rengeteg NB I-es mérkőzés van a háta mögött, sokmindent megélt a futballpályán. És Paulik István is sokat segít nekünk. Bő a keretünk, nagy a konkurencia a csapatba kerülésért, de senki sem duzzog, ellenkezőleg: mindenki 110 százalékot nyújt az edzéseken. Mindenki be akar kerülni a kezdőbe. A mester úgyis látja a heti munka alapján, kiknek szavaz bizalmat az adott meccsen.

- Vasárnap Soroksárra utazunk - mit vársz a 90 perctől?

-Papíron mi vagyunk az esélyesek, de egyáltalán nem számítok könnyű meccsre – az NB II-ben egyik mérkőzés sem az. De nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzésre.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink