Szombathelyi Haladás


Továbbra is élen a Hali


2021.09.29. 18:00
PA

A Merkantil Bank Liga NB II. 10. fordulójában az éllovas Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Szentlőrinc vendégeként. A mieink változatlanul veretlenek és vezetik a bajnokságot.

Szentlőrinc SE–Szombathelyi Haladás 0-0. Kaposvár, 100 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pillók.
Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh Márk – Harsányi (Kovács M., 71.), Havas, Kiss-Szemán, Cenaj – Jancsó (Törőcsik, 83.), Grumics (Mervó, 71.). Edző: Marian Sluka.
Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Devecseri (Guzmics, 54.) – Csilus, Kiss B. (Tóth Máté, 74.), Holdampf, Szekér – Tóth-Gábor (Horváth R., 46.), Tóth Milán (Hegedűs, 65.). Edző: Németh Szabolcs.
23. perc: Tamás 18 méteres jobb sarokra tartó lövését védte nagy bravúrral Rózsa. Majd Harsányi bal oldali szögletét Németh Márk 11 méterről alig lőtte a jobb sarok mellé.
25. perc: Grumics balról, nyolc méterről leadott lövését hárította Rózsa.
67. perc: Németh Milán 22 méterről leadott lövését védte Prokop.
A szombathelyi együttesben Monori Norbert múlt héten combközelítő-izom sérülést, míg Délczeg Gergely a múlt vasárnapi budafoki bajnokin vállsérülést szenvedett – a két támadó nem volt a keret tagja. És nem utazott el Bosnjak Predrag sem, a védő továbbra is beteg. A szentlőrinci pálya felújítása miatt Kaposváron rendezett mérkőzésen az első helyzet a vasiak előtt adódott, de Tóth-Gábor lövését üggyel-bajjal fogta Prokop. A szombathelyiek irányították a meccset, a játék jobbára a szentlőrinciek térfelén folyt. A félidő derekára kiegyenlíttetté vált a mérkőzés, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Aztán pár perc alatt megélénkült a találkozó, három ziccert is elhibázott az ekkor már jobban játszó Szentlőrinc, Rózsa Dániel kétszer is nagyot védett. Az álmosan futballozó vendégek ettől egy kicsit magukhoz tértek és vezettek néhány veszélyesebb akciót is.

       A küzdelem dominált a meccsen. Kállai és Grumics légipárbaja. Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap
Szünet után a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, a hazaiak védekeztek és ha alkalmuk nyílt rá, kontráztak. Ám a vasiak sok hibával futballoztak, sok labdát eladtak és csak kisebb helyzeteket sikerült kialakítaniuk Prokop kapuja előtt. Az látható volt, hogy a szombathelyiek nem elégedettek a döntetlennel, más kérdés, hogy hiába fokozták a nyomást a hajrában, gólt nem tudtak szerezni.
Közepes színvonalú és iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született, egyik sem tudott a másik fölé kerekedni. A Haladás tíz forduló után továbbra is veretlen és vezeti a bajnokságot.

További hírek

Megtekintés
Sajtótájékoztató

Bosnjak Predrag érzelmekkel teli sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a Haladás és a Honvéd-szurkolóknak is.
1 0 0 2024.05.14. 19:40
Megtekintés
Vereség emelt fővel

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában 1-0-ra kikapott a feljutásért küzdő Vasas ellen.
0 0 0 2024.05.14. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink