Szombathelyi Haladás


Veretlenek csatája


2021.09.28. 22:00
PA

A Simple Liga NB II. szerdai, 10. fordulójában a listavezető Szombathelyi Haladás 16 órakor a 6. helyen álló Szentlőrinc SE vendégeként Kaposváron lép pályára.

Kilenc forduló után két veretlen csapat található az NB II.-ben: a 6. Szentlőrinc SE és az éllovas Szombathelyi Haladás. A szentlőrinciek a tavalyi bajnokságban sokáig a kiesés ellen küzdöttek, végül viszonylag simán bentmaradtak, 16. helyen végeztek. Az idei bajnokságban kiválóan szerepelnek az egykori Haladás-játékos, Marian Sluka által irányított piros-feketék, kilenc meccsen három győzelem és hat döntetlen a mérlegük. 13 gólt szereztek, nyolcat kaptak és 15 pontot gyűjtöttek. A baranyai megyei gárdában több, korábbi Haladás-futballista is szerepel, így Tamás László, Jancsó András, Petró Balázs és a legutóbbi, 2-1-es tiszakécskei sikerük alkalmával a vezető gólt szerző – és öt találattal házi gólkirály – Grumics Miroszlav. Míg Keresztes Bence és Sinanovic Sinan az Illés Akadémián pallérozódott. Rajtuk kívül a korábbi korosztályos válogatott Mervó Bence neve csenghet ismerősen, a közelmúltban pedig egy korábbi bosnyák U17-es válogatott csatárt. Vintonji Szergejt szerződtették. A Szentlőrinc jó passzban van, utóbbi négy meccséből hármat behúzott.

De az első helyen álló Haladás is lendületben van - sőt! Utóbbi négy bajnokiját úgy nyerte meg, hogy még gólt sem kapott, miközben hatot szerzett. Sőt, eddigi öt idegenbeli fellépésén a hazai együttesek nem tudtak gólt lőni a zöld-fehéreknek. A mieink múlt vasárnap 2-0-ra nyertek Budafokon – ezúttal is Németh Szabolcs együttese a mérkőzés esélyese. A Hali három pont előnnyel (21) vezeti a tabellát a második Kecskemét (18) és harmadik Nyíregyháza (18) előtt. A 6. Szentlőrincnek 15 pontja van.

A találkozót a szentlőrinci pálya felújítása miatt Kaposváron rendezik. A felnőttbelépő 1000, a diák, nyugdíjas 500 forintba kerül.18 év felett védettségi és személyi igazolvánnyal tekinthető meg a mérkőzés.  A tervek szerint egyébként a november 7-i, DVTK elleni bajnokin térhetnek vissza otthonukba a szentlőrinciek.

Az NB II. további, szerdai programja, 16.00: Soroksár–Dorog, Budaörs–Tiszakécske.  17.00: Vasas–Nyíregyháza (Tv: M4 Sport). 18.00: Szolnok–Budafok, Kecskemét–Pécs, Siófok–ETO FC Győr, Csákvár–Békéscsaba, Diósgyőr–III. kerületi TVE, Ajka–Szeged Csanád-Grosics Akadémia. 

Felhívjuk Tisztelt Szurkolóink figyelmét, hogy a Haladás Ajándékboltban (Szhely, Kossuth Lajos utca 20.) már megvásárolhatóak a belépők a vasárnap 17 órakor kezdődő Budaörs elleni hazai bajnokira. Jegyvásárláshoz 18 év felett védettségi igazolvány és személyi igazolvány szükséges. 

További hírek

Megtekintés
Vereség emelt fővel

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában 1-0-ra kikapott a feljutásért küzdő Vasas ellen.
0 0 0 2024.05.14. 10:00
Megtekintés
A Vasas vendégei leszünk

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában hétfőn 20 órakor (Tv: M4 Sport, online: m4sport.hu) a Szombathelyi Haladás a Vasas FC otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.05.11. 23:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink