Szombathelyi Haladás


A cél: segíteni a Haladást


2021.09.05. 15:00
PA

Guzmics Richárd hét év után futballozott ismét Haladás-szerelésben. A 27-szeres válogatott védő tudja, nem könnyű a mostani csapatba bekerülni.

A nyáron a Haladáshoz visszatérő Guzmics Richárd a pénteki, St. Pölten elleni felkészülési-mérkőzésen lépett először pályára zöld-fehérben azóta, mióta Szombathelyre igazolt. A 27-szeres válogatott védő a szokott helyén, a védelem tengelyében futballozott - nyugodtan mondhatjuk, nem látszott játékán a hosszú kihagyás. Guzmics legutóbb ugyanis még a Mezőkövesd színeiben, a tavaly augusztus 29-i, Paks elleni bajnokin lépett pályára. Azaz majdnem napra pontosan egy éve.

- Utoljára hét éve futballoztam a Haladásban, ráadásul ebben az új stadionban még nem játszottam, úgyhogy nagyon jó érzés volt pályára lépni - mondta Guzmics Richárd. - Persze az igazi nézők előtt lett volna visszatérni, de ez egy edzőmérkőzés volt. Ami a teljesítményemet illeti, próbáltam irányítani a csapatot, több felállást is gyakoroltunk, voltak szép akcióink, voltak lehetőségeink is, szerintem a meccs elérte a célját, hiszen rengeteg fiatal kapott lehetőséget és lehet látni, kikre lehet számítani a bajnokságban. Jómagam majdnem fejeltem egy gólt, jó lett volna ha bemegy, de ha most nem ment be, majd bemegy a bajnokin. Az utolsó percekben beszéltem a vezetőedzővel, mondta, hogy maradjak elöl. Jött egy jó beadás jobbról, belefejeltem, sajnos pár centivel mellé ment. De a meccsen egyébként is volt több lehetőségem, de vagy rossz ütemben ugrottam fel vagy hosszabb volt a labda és nem tudtam jól megfejelni. Nagyon örülök annak is, hogy végre valahára, nyolc hónap után megjött a játékengedélyem. Az esélyeim? Reálisan nézve ez a csapat nagyon jól játszik, a védelem nagyon jól össze van rakva, én próbálom a társaimat segíteni az edzéseken. De persze bízom bent, hogy most már ott lehetek a keretben és ha a mester kezdőként vagy csereként számít rám, akkor a kapott játékpercekben mindent megteszek, hogy maximálisan segítsem a Haladást.

                                Guzmics Richárd határozottan, jól játszott a St. Pölten ellen

A Haladás jövő vasárnap 16 órai kezdettel Tatabányán a Dorog ellen folytatja bajnoki szereplését.

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Szombathelyi Haladás-FC Ajka mérkőzést

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja. Élőben közvetítjük a bajnoki mérkőzést.
1 0 0 2024.05.18. 17:00
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink