Szombathelyi Haladás


Jamaikai dupla


2021.09.04. 20:40
PA

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 4. fordulójában a Haladás-Viktória 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel. A jamaikai Marlo Sweatman duplázott, a vasiak a 90. percben egyenlítettek.

Haladás-Viktória FC-Diósgyőri VTK 2-2 (1-2). - Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, néző, vezette: Dombi.

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Gődér, Horti, Kovács V. – Németh A., Koprena (Herczeg, 63.), Urbán, Sweatman - Nagy V. (Bódai, 75.), Vladulescu. Edző: Székely Tibor.

DVTK: Schildkraut – Geréd, Nagy M., André (Mikó, 7.), Boros – Palama, Sain, Sandu (Balázs, 67.), Jáhn – Voila (Vígh, 81.), Krisztin. Edző: Bém Gábor.

A hazaiak kezdtek jobban, a 6. percben egy szép jobb oldali támadás végén Sweatman 11 méterről a léc fölé lőtt. Négy perc múlva a másik oldalon Sandu 23 méteres kapufája a felső lécről vágódott ki. A szombathelyiek uralták a játékot, a vendégek nem tudtak kibontakozni – vagy inkább a hazaiak nem engedték őket. A 18. percben Nagy Vanessza bal sarokra tartó lövését ütötte szögletre nagy vetődéssel Schildkraut. A szöglet után ide-oda pattogott a labda a tizenhatoson belül, végül Urbán nyolc méterről a kapus kezébe emelt. Aztán nem sokkal később Vladulescu iramodott meg középen, de 15 méterről Schildkrautba lőtt. A 23. percben egy szabadrúgás után a hazaiak csak nézték ahogy a diósgyőriek ide-oda passzolgattak, végül Voila 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A vezetéstől felbátorodtak a diósgyőriek, a 26. percben Sandu jobb sarokra tartó lövését hárította nagy vetődéssel Bíró. A vendégek kerültek fölénybe, ám idővel rendezte sorait a Haladás-Viktória. Ám a 42. percben megduplázta előnyét a DVTK. Gődér az alapvonalon kívülre akarta kísérni a labdát a bal oldalon, ám Palama erőszakosan megszerezte tőle, középre adott, az érkező Krisztin hat méterről a bal sarokba továbbított (0-2). A 45. percben Koprena bal oldali szöglete a hosszún Sweatman elé került, a támadó jobbról, 14 méterről a hosszú bal sarokba lőtt (1-2).

                                      Marlo Sweatman két gólt szerzett Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

A második félidőt – az elsőhöz hasonlóan – a vasiak kezdték jobban. A 63. percben Balogh ívelt Nagyhoz, a támadó 17 méteres lövése kevéssel ment fölé. Négy perc múlva Vladulescu 19 méteres löketét fogta Schildkraut. A 77. percben Herczeg balról, 19 méterről centikkel bombázott a léc fölé. A hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak. A 88. percben Herczeg húzott befelé balról, de hétméteres lövését Schildkraut lábbal szögletre mentette. A 90. percben Balogh jobb oldali beadását az ötös jobb sarkánál érkező Sweatman négy lépésről a jobb sarokba helyezte (2-2).

Küzdelmes, sok helyzetet hozó mérkőzésen a Haladás-Viktória közelebb állt a győzelemhez. De így is le a kalappal a lányok előtt, egy pillanatig sem adták fel.

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Szombathelyi Haladás-FC Ajka mérkőzést

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja. Élőben közvetítjük a bajnoki mérkőzést.
1 0 0 2024.05.18. 17:00
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink