Szombathelyi Haladás


Tóth-Gábor Kristóf válogatott gólja!


2021.09.03. 09:10
haladas.hu

Az U21-es válogatott ugyan 2-1-re kikapott Izraeltől, de csatárunk, Tóth-Gábor Kristóf betalált.

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Magyarország-Izrael 1-2 (0-1).  - Győr, Alcufer Stadion, 147 néző. V: Moszkaljov (orosz)
Magyarország: Hegyi K. – Kusnyír, Varju B., Mocsi, Csóka (Csontos, a szünetben) – Csongvai (Baráth P., 87.), Csonka – Szánthó (Tóth-Gábor, 62.), Szendrei, Kerkez (Bukta, 62.) – Kiss T. (Skribek, a szünetben). Szövetségi edző: Gera Zoltán
Izrael: Perec – Zaszno (Dzsaber, 70.), Kohen, Blorian, Leidner, Gendelman – Podgoreanu (Buganim, 70.), Davida (Lajusz, a szünetben; Sahar, 90.), Karcev, Arad – Nahmani (Levi, 80.). Szövetségi edző: Alon Hazan
Gólszerző: Tóth-Gábor (68.), ill. Nahmani (32.), Gandelman (86.)

U21-es válogatottunk vereséggel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, miután az izraeliek két fejesgóljára csak Tóth-Gábor Kristóf tudott válaszolni a gyirmóti mérkőzésen.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott az idei, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság után megkezdte a 2023-as Európa-bajnokság selejtező sorozatát. Az Eb-csapat jelentős része a következő időszakban is szerepelhet a korosztályos válogatottban, az Izrael elleni kezdőben öt olyan labdarúgó kapott helyet, aki ott volt a 2021-es U21-es Európa-bajnokságon.

A kezdőcsapat másik fele ugyanakkor újonc volt, a 2000-es születésű mag mellett 2002-es (Hegyi Krisztián) és 2003-as (Kerkez Milos) születésű labdarúgó is helyet kapott az együttesünkben. A felkészülés előtt kihirdetett keretből Németh Andrásra, Balogh Botondra és Mezei Szabolcsra sérülés miatt nem számíthatott a szakmai stáb.

Változott a válogatott taktikai felállása is, míg az Eb-n négy védős rendszerben játszott a csapat, ezúttal az A-válogatott taktikai hadrendjére hasonlító három belső védős rendszert választott Gera Zoltán. A találkozó első negyedórájában az izraeliek irányították a játékot, és a folytatásban is inkább az történt a pályán, amit a vendégek akartak, a mieink támadójátéka elmaradt a várttól. A 32. percben Podgoreanu pontos bal oldali beadását követően Stav Nachamani fejelt a magyar kapuba (0-1). A gólnál Csóka Dánielt és Hegyi Krisztiánt is ápolni kellett, előbbi még percekig nem térhetett vissza a pályára.

Az első félidőből hátralévő percekben nem sikerült újítanunk, az első játékrészt kapura tartó lövés nélkül, egygólos hátrányban zártuk.

Gera Zoltán a szünetben kettőt cserélt, Csontos Dominik és Skribek Alen állt be. A folytatásban gyorsabb és agresszívebb lett a játékunk, többször jutottunk el az izraeli kapu elé, veszélyesebb lettek a támadásbefejezéseink. Az egyenlítő gól azonban az első negyedórában nem jött össze, így Gera Zoltán a félidő feléhez közeledve Bukta Csabát és Tóth-Gábor Kristófot is a pályára küldte.

A változtatás után nem kellett sokat várni az egyenlítésre: Csongvai remekül tartotta meg és tette ki a labdát a jobb oldalra, Skribek beadása tökéletes volt a rövid saroknál érkező Tóth-Gábornak, aki megelőzve a kapust a kapu bal oldalába fejelt (1-1).

A gól további lendületet adott a csapatnak, és a következő percekben irányítani tudtuk a játékot, de a hajrához közeledve az izraeliek kijöttek a szorításból. Úgy tűnt, egyik csapat sem tud a másik fölé kerekedni, ám a 86. percben egy szöglet után az izraeliek visszaszerezték az előnyt, a jobb oldali beadást Gandelman csúsztatta a jobb alsó sarokba (1-2). A hátralévő percekben a mieink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de nem sikerült gólt szereznünk, Izrael szerezte meg a három pontot.

Forrás: mlsz.hu

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Szombathelyi Haladás-FC Ajka mérkőzést

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja. Élőben közvetítjük a bajnoki mérkőzést.
1 0 0 2024.05.18. 17:00
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink