Szombathelyi Haladás


Elkerülhető gólokkal


2021.07.31. 21:10
haladas.hu

Női felkészülési mérkőzésen a Haladás-Viktória három góllal kikapott a sokszoros szlovén bajnok ZNK Pomurjétól.

ZNK Pomurje–Haladás-Viktória FC 4-1 (2-1). – Bratonci, 80 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Balogh, Horti, Gődér, Kovács V. – Sweatman, Németh A., Urbán V. – Koprena, Herczeg, Bódai. Csereként pálya lépett: Kollár, Kopcsándi, Jánosi, Németh M., Németh Zs., Juhász, Edző: Székely Tibor.

A vasiaknál továbbra sem léphetett pályára a betegségből lábadozó Nagy Vanessza, és nem játszhatott Szil Tünde sem, a csatár jobb bokája megsérült. A szlovén bajnok, Bajnokok Ligája induló – tavaly az FTC-t búcsúztatta a Pomurje – igazolta jó hírét. A felkészülésben a szombathelyieknél előbbre tartó szlovénok gyorsan, szervezetten, mezőnyfölényben futballoztak. A hazaiak nagy egyéni hibák után szerezték góljaikat, de a vasiak előtt is adódtak helyzetek, Németh Adél és Herczeg Andrea is gólt szerezhetett volna. Nekik ez nem sikerült, a hazaiaknak viszont igen: félórányi játékot követően öngólt vétettek (2-1). Szünet után is a Pomurje dominált, a szombathelyi együttes elsősorban kontrákkal próbálkozott, de újabb egyéni hibákat követően a hazaiak újabb gólokat szereztek.

A mérkőzés jól szolgálta felkészülést, a jobb erőkből álló Pomurje megérdemelten nyert. A meccshez tartozik, hogy a második percben Bódai Viktóriát hátba rúgták, mentő vitte kórházba, ám az alapos kivizsgálás után a mérkőzést követően a csapattal térhetett haza.

Székely Tibor: – A szlovénok előbbre járnak a felkészülésben, ez látszódott is a mérkőzésen. Jelen pillanatban jobb, szervezettebb, gyorsabb csapatuk van. Bosszantó, hogy három gólt is egyéni hibák után kaptuk, ezeket ki kell javítanunk. A felkészülés derekán járunk, mentálisan is van még mit javulnunk. Pozitívum, hogy bátran játszottunk, próbáltunk dominálni, próbáltunk futballozni. És az is, hogy komoly játékerőt képviselő csapat ellen mérhettük le, hol tartunk jelenleg.

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink