Szombathelyi Haladás


Remekül küzdöttek a lányok


2021.03.13. 22:00
haladas.hu

A Simple Liga női labdarúgó NB I. tavaszi nyitányán a Haladás-Viktória FC nagyot küzdött, de 1-0-ra kikapott a Diósgyőri VTK vendégeként

Diósgyőri VTK–Haladás-Viktória FC 1-0 (1-0). – Diósgyőr, edzőközpont, zárt kapus női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 13. forduló, vezette: Kulcsár.

Diósgyőr: Ádám – Williamson, Nagy M., Palama, Barker – Vigh (Higgins, 62.), Stackel, Sandu, Voila – Byrne (Bradic, 85.), Vachter. Edző: Fórizs Sándor.

Haladás-Viktória: Boanda – Hajba, Horti, Fördős, Kopcsándi – Balogh, Németh Zs. (Urbán, 87.) – Németh A., Csizmadia (Herczeg, 53.), Varga B. (Németh M., 62.) – Szil. Edző: Székely Tibor.

A vendégek több játékosukat, így Bíró Barbarát, Jánosi Ninettát, Gődér Brigittát, Harsányi Andreát is nélkülözték, a korábban műtéten átesett Herczeg Andrea sem volt még százszázalékos fizikai állapotban. A kezdést követően a miskolciak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényt alakítottak ki. Ám fölényük csupán játékban mutatkozott meg, helyzetekben nem. A vendégek szervezetten, stabilan védekeztek, a hazaiak pedig nem boldogultak a szombathelyiekkel. Aztán a félidő derekán jogos büntetőhöz jutott a Diósgyőr, melyet a román Sandu honfitársa, Boanda kapujába lőtt (1-0). A félidő hátralévő részében sem változott a játék képe, a hazaiak próbálkoztak, a vasiak nagyot küzdöttek és hatástalanították a diósgyőri támadásokat.

Szünet után is a DVTK dominált, a vendéggárda két távoli lövéssel veszélyeztetett, de Balogh Henrietta és Németh Adél próbálkozását is hárította Ádám. Az utolsó tíz percet alaposan megnyomta a Haladás-Viktória, Székely Tibor becserélte Urbán Anettet is, akire megpróbálták felívelni a labdákat. Gól azonban már nem esett. A kezdőjében hét légióssal felálló diósgyőriek ellen a sok fiatalt a soraiban tudó vasiak kis szerencsével a döntetlent is megszerezhették volna a kevés helyzetet mérkőzésen. Gólszerző: Sandu (26., 11-esből).

Székely Tibor: – A lányok fantasztikus mentalitással egy jó mérkőzést játszottak, olyan csapattól kaptunk ki, amely jelen pillanatban előbbre tart nálunk. Habár a hazaiak nyomás alatt tartottak minket, fájó, hogy egy tizenegyesgóllal kaptunk ki.

További eredmények: Kelen–Astra 1-2, St. Mihály-Szeged–ETO FC Győr 0-1. Az MTK–FTC mérkőzést kedden rendezik.

Címlapfotó: dvtk.eu

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink