Szombathelyi Haladás


Elszántság, akarat, erőnlét


2021.03.12. 21:00
PA

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 14.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás Tatabányán a Dorog ellen lép pályára

Stadionjának felújítása miatt Tatabányán fogadja a Szombathelyi Haladást a Dorog. A 33 ponttal a 14. helyen álló dorogiak tavasszal remekül szerepelnek, még veretlenek. Három győzelem mellett négy döntetlent játszottak Antal Gábor tanítványai, legutóbb 2-0-ra nyertek Szentlőrincen. A dorogiak keretében – Nyíri Vince személyében – egy volt Illés Akadémista-futballistát találunk. De több, NB I-es rutinnal rendelkező futballista is erősíti a hazaiak keretét, így például a korosztályos válogatott Zuigéber Ákos, vagy Dlusztus András, Mihalo Ryasko, Beliczky Gergő, Délczeg Gergely. Ősszel Szombathelyen – akkor még Németh Szabolcs irányításával – 2-1-re nyert a Dorog a Haladás ellen. A szombathelyiek is remek formában vannak, utóbbi három meccsükön két győzelem és egy döntetlen a mérlegük – öt gólt szereztek és egyet sem kaptak. Tavasszal csak két bajnoki vereségük van,  44 ponttal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak.
– Játékosaim fordulóról-fordulóra maximális elszántsággal, nagy akarással futballoznak, ebben bízhatunk most is –  mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. –  És abban is, hogy a másodosztályban nekünk van az egyik legjobb erőnlétünk. Ami a Dorogot illeti, nagyon nehéz helyzetben volt és van, menekül a kiesés elöl, de az edzőváltás óta stabilizáltak játékukat. Úgy gondolom, szoros, egy-két gólos mérkőzés lesz és remélem, hogy minimum egyenlő arányban esnek a találatok. Ritkán emelek ki játékost, de most megteszem, Schimmer Szabolcs nem teljesen egészségesen hetek óta olyan odaadással, lelkesedéssel futballozik és áll a csapat élére, ami példaértékű. Szűk kerettel dolgozunk, ráadásul Csilus Tamás és Devecseri Szilárd hosszabb időre kidőlt, a remek formában lévő Mocsi Attila kétmeccsre szóló eltiltást kapott, és Medgyes Zoltán, valamint Tóth Dávid sincs még teljesen rendben. Ráadásul a vírus ismét felütötte a fejét a csapatnál – szóval távolról sem ideális a helyzet. Mindezek tükrében a döntetlennel elégedett lennék.

A mérkőzést a dorogiak youtube-csatornája élőben közvetíti.

A bajnokságban a válogatott mérkőzései miatt hosszabb szünet következik, a Haladás legközelebb április 4-én a Nyíregyházát fogadja. 

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink